Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

ATP Finals Daniil Medvedev – Rafael Nadal: odds favoriet bookmakers

Tennis ATP Finals | Dit weekend worden de halve finale en eindstrijd van de ATP Finales te Londen gespeeld. Een finale tussen Rafael Nadal en Novak Djokovic is nog mogelijk, want beide levende legendes schaarden zich onder de laatste vier en treffen daarin respectievelijk Daniil Medvedev en Dominic Thiem.

Update: Medvedev favoriet voor de titel @1.73. Onderaan meer.

ATP Finals 2020

Het tennisjaar komt ten einde en zoals in alle andere sporten ook gebeurde is het seizoen gemarkeerd door een maandenlange coronabreak. Ongeacht wie dit eindejaarstoetje wint kunnen we stellen dat het tennisjaar wederom is gedomineerd door leden van de big three, al heeft Roger Federer in 2020, door blessures, niet zoveel kunnen klaarspelen. Maar kijken we naar de ATP-punten die vanaf begin 2020 tot nu toe zijn verdiend, dan torenen Djokovic en Nadal er bovenuit.

Daniil Medvedev

Maar wie maakte tot nu toe in de O2 Arena de meeste indruk? Dat was zonder twijfel Medvedev, die al zijn drie partijen in straight sets won. Dit is de tweede keer dat de Rus present is bij de ATP Finals, het toernooi voor de acht beste spelers van het jaar, en hij gaf al aan dat hij vaak matig presteert als hij ergens voor de eerste keer deelneemt. Daar lijkt wat in te zitten, want in 2019 had hij een veel sterker seizoen dan dit jaar, maar werd de groepsfase van de ATP Finals een flop. Tot nu toe gaat dat dus omgekeerd.

Wel heeft de Rus sinds Roland Garros relatief veel gespeeld: 26 sets. Djokovic werkte er maar zes af, maar Nadal spant de kroon met 31 sets. Zoomen we iets meer uit en kijken we naar de afgelopen maanden, dan heeft Thiem erg constant gepresteerd in de matches tegen andere spelers uit de top vijf. De Oostenrijker won er daar acht van de laatste elf van, Djokovic en Nadal zes.

Rafael Nadal

Kijken we naar de hele loopbaan van Rafael Nadal op de ATP Finals, dan zien we zeer magere cijfers: hij won 18 maal en verloor 14 maal. Een winstpercentage van 56 procent, dat is schrikbarend laag en dat heeft er natuurlijk alles mee te maken dat er op indoor hardcourt wordt gespeeld.

Dus voor alle vier de kandidaten valt er iets te zeggen: Thiem was de laatste tijd het best in onderlinge duels, Djokovic en Nadal zijn over het hele jaar de sterksten, Medvedev maakte deze week de meeste indruk. En Djokovic voelt zich van dit viertal het meest thuis op hardcourt.

Wedden op tennis ATP Finals | Daniil Medvedev noteert 1.73 voor de titel, Rafael Nadal 2.16.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top