Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

Finale Australian Open 2019: odds Djokovic – Nadal en Osaka – Kvitova

Tips wedden Australian Open tennis finales
Weddenschappen Novak Djokovic – Rafael Nadal en Naomi Osaka – Petra Kvitova

Dit weekend vinden bij het Australian Open de finales plaats in het damestoernooi en heren enkelspel. Zaterdag om 09:30 uur strijden Naomi Osaka en Petra Kvitova tegen elkaar in de Rod Laver Arena te Melbourne. Op zondag verschijnen twee oude krijgers in de arena: Novak Djokovic en Rafael Nadal.

Onderstaand de voorbeschouwing met afsluitend de tennis betting tips voor dit weekend.

Naomi Osaka – Petra Kvitova finale

Voor beide dames is het de eerste keer dat ze de ultieme wedstrijd van het eerste Grand Slam van het jaar spelen. Maar de Japanse en Tsjechische toppers weten wel al hoe het smaakt om zo’n major in de prijzenkast bij te mogen zetten. Osaka won vorig jaar het US Open en Kvitova heeft al twee Wimbledon titels op haar naam geschreven.

Nieuwe kansen

Omdat journalisten altijd op zoek zijn naar een verhaal en drama, wordt het tweede optreden van Naomi Osaka in een grandslamfinale gezien als een kans om de nare smaak van haar eerste triomf weg te spoelen. Ze stond toen immers bij de prijsuitreiking niet te lachen, maar moest snikken vanwege al het tumult dat het wangedrag van Serena Williams veroorzaakte.

En voor Kvitova is dit het moment van de langverwachte wederopstanding, nadat ze in 2016 bij een inbraak in haar huis een mes in haar hand kreeg geplant. Helaas ook nog eens de hand waarmee ze speelt.

Kvitova favoriet Australian Open finale

Osaka heeft gedurende het Australian Open 2019 drie sets af moeten staan, Kvitova is nog zonder setverlies. Het is hun eerste onderlinge duel. Kvitova won in haar loopbaan 40 van de 76 duels op hardcourt tegen toptienspelers, Osaka zeven van de twintig.

Kvitova is bij de bookmakers favoriet. Onderaan vind je de odds en onze betting tip.

Novak Djokovic – Rafael Nadal finale

Andy Murray neemt dit jaar afscheid en Roger Federer is ondanks zeges hier en daar al jaren geen zekerheidje meer voor grandslamfinales, maar Novak Djokovic en Rafael Nadal houden de eer van de ‘big four’ nog wel een tijdje hoog.

Voor Djokovic wordt het alweer de 24e finale, voor Nadal zelfs de 25e. De Serviër kan op 15 titels komen, de Spanjaard op 18 – erg dicht in de buurt van Federers recordaantal van 20.

Hardcourt favoriet Djokovic

Beide mannen mepten in de halve finale van de Australian Open hun opponent van de baan en Nadal heeft zelfs nog geen set verloren. De onderlinge stand is 27-25 in het voordeel van Djokovic, op hardcourt staat hij 18-7 voor en in grand slams sloeg Nadal in negentien van de veertien confrontaties toe.

De ‘Serbinator’ speelt het liefst op hardcourt: hij won bijna driekwart van zijn partijen op die ondergrond tegen toptienspelers. Nadal won slechts de helft van zulke partijen.

Voorspellingen finale Australian Open

Wedden op Australian Open? Petra Kvitova is in de damesfinale de favoriet op 1.78, gokken op Naomi Osaka levert je 2.08 x je inleg op bij een goede voorspelling. We tippen dat er drie sets nodig zijn met de quotering van 2.35 bij bookmaker Mr Green.

In de Australian Open finale Novak Djokovic – Rafael Nadal is de Serviër favoriet op 1.78 en noteert Rafael Nadal 2.10. Hier is de redelijk veilige tennis weddenschap dat er minstens 41 games komen op 1.73.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top