Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

Australian Open: Novak Djokovic is in Melbourne de grote favoriet

Australian Open tennis 2019 voorspellingen
Tips weddenschappen tennis

De Australian Open is afgelopen nacht begonnen. Roger Federer won de afgelopen twee edities van het eerste Grand Slam van het tennisjaar, maar Novak Djokovic, ‘s werelds tennis nummer één, is de grote favoriet. Of wordt dit eindelijk het doorbraaktoernooi van Alexander Zverev, de Duitser die eind 2018 de ATP Finals won?

Onderaan onze wedtips tennis. Check de bookmakers odds.

Novak Djokovic Australian Open

Djokovic was de nummer twee van dat tennis eindejaarstoernooi waaraan ‘s werelds top acht deelnam. Dat was het enige smetje op zijn tweede seizoenshelft, waarin hij onder meer Wimbledon en het US Open won.

De Serviër was na twee magere jaren, fysieke klachten en motivatieproblemen weer terug op zijn oude niveau. En dat betekent dat hij weer een levende, bewegende muur is: niet te passeren, nooit uitgespeeld, altijd in staat om met zijn rubberen benen, splits en loopvermogen de bal stevig tegen de baseline aan terug te slaan. De zesvoudig Australian Open winnaar heeft twee zwakke optredens op het Aussie Open achter de rug: tweede en vierde ronde.

Tennis Roger Federer wordt minder

Federer won vorig jaar maar vier van zijn tien tenniswedstrijden tegen toptienspelers en dat is simpelweg veel te weinig om grote toernooien te winnen. Dat lukte na het Australian Open 2018 dan ook niet meer, met als dieptepunt de uitschakeling door John Millman in de vierde ronde van het US Open.

De Zwitser is nu 37 jaar en vier maanden oud en hoe hoog zijn piekniveau ook is, onvermijdelijk gaan er veel vaker dan voorheen mindere dagen komen waarin de Millmans van deze wereld toe kunnen slaan.

Rafael Nadal: zware klus in Melbourne

We hebben Nadal sinds de US Open, waarin hij in de halve finale tegen Del Potro op moest geven, niet meer in actie gezien. Hij stond op de entry list voor wat evenementen, maar trok zich telkens terug. Het is het bekende liedje: Nadal moet zich weer eens terugknokken na een blessure, maar daarin is de Spanjaard wereldkampioen.

Vorige week moest hij nog in Brisbane verstek laten gaan vanwege een heupblessure. Daarnaast heeft hij een lastige loting voor het grand slam in Melbourne. Hij komt thuisspeler Alex De Minaur al vroeg tegen, Kevin Anderson mogelijk in de kwartfinale en Marin Cilic of Roger Federer in de halve finale.

Gaat Alexander Zverev grand slam winnen?

Andy Murray snotterde vrijdag tijdens een emotionele persconferentie dat hij al twee jaar niet pijnvrij speelt, het beu is om grote en kleinere behandelingen te ondergaan en op Wimbledon 2019 afscheid wil nemen. Maar wie weet gooit hij na de Australian Open het bijltje er al bij neer.

Cilic, Anderson, Kei Nishikori en Grigor Dimitrov kunnen profiteren van de vraagtekens rondom drie mannen van de big four, maar slechts een andere man heeft de talenten om zelf een grote te worden: Alexander Zverev. De Duitser kwam op de tennis Slams echter nog nooit verder dan de kwartfinale.

Wedden op Australian Open deze maand? Gokken op een titel voor Novak Djokovic levert je bij de bookmakers 2.15 x je inleg op bij een goede voorspelling, Roger Federer noteert 6.00 en Rafael Nadal 10.00. We zijn bereid wat meer risico te nemen en tippen Zverev op 10.00 bij bookmaker Mr Green.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top