Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

Novak Djokovic vs Jack Sock: achtste finale Rogers Cup 2015

Tennis Rogers Cup. Donderdagavond om 18:45 (Nederlandse tijd) speelt Novak Djokovic in de achtste finale van het masterstoernooi te Montreal tegen Jack Sock. De Serviër won het toernooi in Canada reeds drie keer. Titelhouder van de zogeheten Rogers Cup is Jo-Wilfried Tsonga.

Novak Djokovic vs Jack Sock

De 28-jarige Djokovic is de onbetwiste nummer één van de tenniswereld. Dit seizoen kwam hij 52 keer op de baan en slechts drie keer moest hij zijn felicitaties geven aan de andere speler. En het mooiste deel van het seizoen moet wellicht nog beginnen, te weten het Amerikaanse hardcourtseizoen. Deze week speelt de elite van het herentennis in Montreal, volgende week is er alweer een andere masters in Cincinnati en op de laatste dag van de maand begint het grand slam US Open.

Novak Djokovic excelleert op hardcourt

Voor Djokovic zijn het heerlijke weken. Hardcourt is zijn meest geliefde ondergrond, zoals blijkt uit de verdeling van zijn gewonnen titels. Van de 54 behaalde hij er 40 op een vloer van baksteen. Zondag bereikte hij een mijlpaal: tegen Thomaz Bellucci sloeg hij zichelf naar zijn 250 gewonnen partij bij masterstoernooien. De afgelopen maanden is Djokovic sowieso onaantastbaar in deze categorie van evenementen. De laatste vijf masters werden een prooi voor de “Serbinator”.

Al voor het vijfde jaar op rij is Djokovic afgereisd naar het Franstalige Montreal als hoogstgeplaatste speler. “Ik arriveer heer met dezelfde wil om te winnen als de anderen”, legt hij uit. Over zijn zege op Bellucci ( 6-3, 7-6 (6-4)) was hij niet zo tevreden. “Het had ook de andere kant op kunnen vallen. Het was mijn eerste hardcourtpartij sinds maart. Het zal me nog wat meer tijd kosten om het gevoel te hervinden.” De kwartfinale Novak Djokovic vs Jack Sock is de eerste confrontatie tussen de beide heren. Jack Sock heeft een daverende opslag en forehand.

Rafael Nadal tankt vertrouwen

Rafael Nadal, eveneens een drievoudig winnaar in Montreal, treft juist een uiterst bekende opponent: Mikhail Youzhny. De Spanjaard won twaalf van de zestien ontmoetingen met de Rus, die stevig op zijn retour is. Op ATP-niveau won de 33-jarige Youzhny slechts acht van de 26 partijen in 2015.

Rafael Nadal vs Mikhail Youzhny

Nadat Nadal vorige week in Hamburg een graveltitel oppikte, beweegt hij zich met meer zelfvertrouwen voort over de tennisbaan. “In Hamburg was ik de gehele week op een mentaal stabiel niveau. Dat was nog weinig gebeurd dit seizoen. Ik heb helaas dit jaar veel momenten gekend dat ik een goed resultaat kon behalen maar het toch uit handen liet glippen.”

Programma kwartfinale Rogers Cup

De wedstrijden beginnen vanaf 18:35
Jeremy Chardy VS Ivo Karlovic
Novak Djokovic VS Jack Sock
Ernests Gulbis VS Donald Young
Gilles Muller VS Andy Murray
Nick Kyrgios VS John Isner

Deze wedstrijden beginnen vanaf 00:35 uur
Rafael Nadal VS Mikhail Youzhny
Bernard Tomic VS Jo-Wilfried Tsonga
David Goffin VS Kei Nishikori

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top