Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

Davis Cup finaleweek 2019: de kansen van Nederland in de Finals

Voorspellingen tennis: Davis Cup Finals 2019

Van maandag 18 tot en met zondag 24 november 2019 vindt de finaleweek van de Davis Cup plaats in Madrid. Achttien landen zijn toegelaten en team Nederland moet in de groepsfase zien af te rekenen met Groot-Brittannië en Kazachstan. Wat zijn de kansen van Nederland in de Davis Cup Finals?


Davis Cup finaleweek nieuw in 2019

Huh, finaleweek, wat is dat dan? We horen het je al denken. De Davis Cup, het oudste landentoernooi in het tennis, heeft een nieuwe opzet. Na 119 jaar was dat misschien ook wel nodig. De tennis kalender zit propvol, vooral de topspelers kunnen het niet meer bolwerken. Zij dringen tot menig toernooi dat ze spelen door tot in de eindfase. En dat vormt een te grote belasting op hun lijf (en reisschema). Daarom moet het in deze finaleweek allemaal sneller en korter.

Wat zijn de veranderingen?

Voortaan wordt de clash tussen twee landen niet meer uitgesmeerd over vier enkelspelen en tussendoor een dubbelpartij. Ook is ‘best of five sets’ afgeschaft. De nieuwe formule is: twee enkelspelen, één dubbel en altijd best of three. En zoals de vaste locatie Madrid al aangeeft zijn er geen thuisduels en uitduels meer (behalve dus in dit geval thuismatches voor organisator Spanje).

Tennis team Nederland

Nederland heeft zich voor deze finaleweek geplaatst via een 3-1 zege op Tsjechië. Al jarenlang is Robin Haase de belangrijkste Davis Cup speler van Nederland en de veteraan is ook ditmaal geselecteerd door coach Paul Haarhuis. Op het hardcourt van La Caja Mágica krijgt hij gezelschap van Tallon Griekspoor, Wesley Koolhof, Jean-Julien Rojer en Botic van de Zandschulp. Inderdaad: Thiemo de Bakker is gepasseerd. Jammer, want in de Davis Cup weet hij vaak het beste uit zichzelf te halen.

Programma Davis Cup Finals Nederland

Het programma van Nederland is als volgt: dinsdag 19 november tegen Kazachstan en woensdag 20 november tegen Groot-Brittannië. Boegbeeld van de Britten is natuurlijk de Schot Andy Murray, die in rap tempo terugkeert na een heupoperatie. De Kazakken teren op Alexander Bublik en Mikhail Kukushkin.

Haarhuis wil zich minstens plaatsen voor de knock-outfase. “Als wij één van de twee singles weten te winnen dan beschikken we over heel sterke dubbelcombinaties waar we zeker hoge ogen mee kunnen gooien”, zo redeneert hij. De zes groepswinnaars gaan door naar de kwartfinale van de Davis Cup Finals en daar worden de twee beste nummers twee aan toegevoegd.

Voorspellingen Davis Cup tennis

Wedden op tennis | Het is geen eenvoudige groep waarin Nederland is ingedeeld en bovendien heeft kopman Haase zijn magerste jaar van dit decennium beleefd. Geen wonder dat bookmakers Oranje weinig kans geven om de groep te winnen. Groot-Brittannië noteert voor groepswinst 1.20, Kazachstan en Nederland beide 7.00. Spanje is favoriet voor de titel:

Winst Spanje voor 3.50 x de inleg

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top