Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

Tennis ATP Finals Tsitsipas – Thiem: recept voor spannende finale

Tennis voorspellingen: Tsitsipas – Thiem ATP Finals 2019

Tennis | De eindstrijd van de ATP Finals, het eindejaarstoernooi waaraan de acht beste tennissers van het jaar deelnemen, gaat vanavond om 19.00 uur tussen Dominic Thiem en Stefanos Tsitsipas. De Oostenrijker slaagde er bij zijn vierde deelname voor het eerst in om de groepsfase te overleven, terwijl de Griek in Londen debuteert.

Thiem constanter, Tsitsipas meer winners. Wij verwachten 3 sets.

Finale ATP Finals Tsitsipas – Thiem

De onderlinge stand tussen Thiem en Tsitsipas is 4-2, met als kanttekening dat vijf van die matches plaatsvonden voor de echte doorbraak van de Griek. In Peking, een maand geleden, won Thiem in een driesetter. Van groter belang is de ondergrond waarop deze finale van de ATP Finals plaatsvindt: indoor hardcourt. Indoorbanen zijn in regel sneller dan buitenbanen en dat speelt Tsitsipas in de kaart, gezien hij meer offensieve spreiding in zijn ballen stopt. Wat niet wil zeggen dat Thiem een steriele tennisrobot is. en als de Oostenrijker doorkomt met zijn strakke enkelhandige backhand, berg je dan maar.

Als Tsitsipas de prijs, en moddervette cheque, pakt, dan is hij de jongste winnaar van de ATP Finals sinds Lleyton Hewitt in 2001.

Dominic Thiem in schaduw Grote Drie

Thiem is 26 jaar en behoort tot de zogeheten verloren generatie: de stoet tennissers die in de schaduw van de Grote Drie er maar niet in slagen om grote prijzen te kapen. Tweemaal verloor hij de finale van Roland Garros, tweemaal ging hij in dat toernooi onderuit in de halve finale. Met elk jaar bewijst Thiem dat hij geen pure gravelspecialist is: zo won hij dit jaar de hardcourt masters te Indian Wells en pakte hij in de afgelopen twee maanden nog twee andere tennis titels op baksteen.

Stefanos Tsitsipas topper van de Next Gen

De 21-jarige Tsitsipas is een van de kopstukken van de ‘next gen’, spelers van 21 of jonger die door de tennis bond ATP worden samengevoegd om de sport aantrekkelijker te maken voor jonge sportfans. Dat zijn de mannen die, zodra Federer, Nadal en Djokovic (en Murray) afscheid nemen, klaarstaan om het gat op te vullen. Vorig jaar won Tsitsipas het toernooi voor de next gen, in 2019 heeft hij diverse overwinningen op de big three op zijn naam. Op zijn palmares over dit jaar prijken twee kleinere titels (Marseille en Estoril) plus een verloren finale bij de masters van Madrid.

Voorspellingen ATP Finals 2019

Wedden op tennis | Stefanos Tsitsipas staat bij bookmakers op 2.05 genoteerd voor de winst en Dominic Thiem op 1.81. Onze inschatting is dat de Griek een groter vermogen heeft om winners te slaan, maar dat Thiem constanter is en bovendien met twee grand slam finales in zijn tas ook qua ervaring in het voordeel is. Het lijkt een recept voor een spannende strijd. We verwachten dat er drie sets worden gespeeld @2.18.

3 sets voor 2.18 x de inleg

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top