Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

ATP World Tour Finals: Djokovic kan 2019 eindigen als nummer 1

Voorspellingen Tennis ATP World Tour Finals 2019

Van zondag de 10e tot zondag de 17e november vindt in Londen de ATP World Tour Finals plaats, het eindejaarstoernooi voor de acht beste spelers van het jaar. De ondergrond is hardcourt en mede daardoor begint titelhouder Novak Djokovic het lucratieve evenement als topfavoriet.


Djokovic favoriet tennis ATP Finals

De acht deelnemers zijn verdeeld over twee groepen en de nummers een en twee gaan naar de halve finale. Djokovic is ingedeeld bij Roger Federer, Dominic Thiem en Matteo Berrettini; Nadal moet afrekenen met Daniil Medvedev, Stefanos Tsitsipas en Alexander Zverev.

Djokovic is van deze acht man de beste hardcourtspeler, maar is de Serviër in de juiste vorm naar het O2 Arena afgereisd? Ogenschijnlijk wel: de huidige tennis nummer twee van de wereld pakte vorig weekend nog de masterstitel in Parijs en lijkt hersteld te zijn van de blessure waarmee hij in de vierde ronde van de US Open de strijd moest staken.

Nummer 1 tennis ranglijst?

Een eindzege in Londen is voor Djokovic afdoende om het jaar te beëindigen als ‘s werelds nummer 1. Dat zou dan de zesde keer ooit zijn, een evenaring van het record van Pete Sampras, de Amerikaanse serve-and-volleyer waar de kleine Djoko fan van was.

Wellicht hoeft Djokovic niet zo ver te reiken om toch de toppositie over te nemen van Nadal, die in Parijs in de halve finale afhaakte vanwege een buikspierblessure. Mochten ze tegen elkaar uitkomen in Londen, dan brengt Djoko een 19-7 head to head versus Nadal op hardcourt met zich mee (met een huidige reeks van acht zeges op rij).

Kansen Roger Federer op ATP Finals

En Roger Federer dan, kan hij zich op zijn 38e nog een zevende titel bij het eindejaarstoernooi aan zijn cv toevoegen? Zijn laatste eindzege was in 2011, sindsdien verloor hij driemaal de finale van Djokovic (in 2014 door terugtrekking). In 2016 ontbrak de Zwitser, in 2017 was Goffin in de halve finale te sterk, vorig jaar Zverev. Thiem en Berrettini zijn geen echte kanshebbers, Tsitsipas oogt vermoeid, Zverev is te wisselvallig. Blijft over Medvedev, die echter vanaf de zomer enorm veel heeft gespeeld en daar ook de tol voor moet betalen.

Voorspellingen ATP Finals 2019

Wedden op tennis | Novak Djokovic noteert bij de bookmakers voor de winst 2.15, Roger Federer 4.25, Daniil Medvedev 5.00 en Rafael Nadal 5.50.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top