Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

Australian Open 2020: de eerste grand slam van het seizoen is in aantocht

Tennis | Op 20 januari begint de Australian Open, de eerste Grand Slam op de tennis kalender. De grote vraag is: weten de oude rotten van de ‘big three’ hun dominantie te verlengen? Of is het nu dan eindelijk echt tijd voor een jongere generatie?

Australian Open 2020: de eerste grand slam van het seizoen is in aantocht

Uitdagers Australian Open 2020

Die grote drie, dat zijn Rafael Nadal, Novak Djokovic en Roger Federer. Andy Murray kon een tijdje aanhaken, zodat er een big four ontstond, maar de Schot zit al een poosje in de lappenmand, werd vorig jaar geopereerd en moet zichzelf eerst maar eens terug naar de top zien te werken. Hij heeft afgezegd voor de Australian Open.

Slachtoffers van de Big Three

De belangrijkste jongere uitdagers zijn Dominic Thiem, Alexander Zverev en Stefanos Tsitsipas. Thiem is bovendien ‘al’ 26 jaar. De Oostenrijker is samen met andere spelers van half tot eind twintig het grote slachtoffer van de big three. Doordat zij nu al dik 13 jaar bijna alle grote prijzen winnen, bleven er slechts kruimeltjes over voor de generatie daaronder. Het is aan Zverev (22) en Tsitsipas (21) de taak om een nieuw tijdperk in te luiden.

Dat wil dus jaar in jaar uit maar niet lukken. Oké, zo heel af en toe glipt er een verrassende grand slam-winnaar tussendoor. Stan Wawrinka (ook een dertiger) pakte wat titels, Marin Cilic was eenmaal succesvol. Maar inmiddels heeft de grote drie mooi wel weer de laatste 12 grand slams gewonnen.

Ook dit tennisseizoen heersen Nadal, Djokovic en Federer

In losse wedstrijden zijn er de nodige opstekers. Tsitsipas versloeg Federer vorig jaar in de kwartfinale, maar ging daarna in de halve finale onderuit tegen Nadal. De Griek won eind vorig jaar het eindejaarstoernooi, de ATP Finals. In 2018 deed Zverev dat. De Duitser volgde dat op met een voor zijn doen matig 2019. In de majors kwam hij nergens verder dan de kwartfinale (Roland Garros). Hij sloot 2019 af als ‘s werelds nummer zeven.

Zulke langdurige dipjes en geknoei op de echt belangrijke momenten overkomt de grote drie gewoonweg niet. Natuurlijk, Federer kan het met zijn 38 jaar niet meer week in week uit opbrengen om zijn allerhoogste niveau te bereiken. Maar Nadal is ‘pas’ 33 en Djokovic 32. De jonge honden moeten vrezen dat ook 2020 nog niet hun jaar wordt.

De kansen van Medvedev op het Australian Open

Of moeten we onze hoop vestigen op Daniil Medvedev? De Rus (23) was in de tweede helft van 2019 ijzersterk en superconstant – met name dat laatste is dus waar het de andere uitdagers aan ontbreekt. In een paar maanden tijd speelde hij zes finales, waarvan hij er drie won. Op wedden op Australian Open vind je de favorieten en actuele quoteringen van de bookmakers.

Robin Haase niet bij het grand slam Melbourne

Robin Haase is trouwens ook absent down under. Hij zou eerst het kwalificatietoernooi moeten spelen. De Hagenaar slaat dat liever over en gaat challengers spelen, in de hoop dat hij daar wat puntjes pakt om zich later weer direct te kunnen plaatsen voor de grand slams.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top