Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

Australian Open 2020: Op deze jonge tennissers moet je letten

Australian Open 2020

Nee, dit wordt niet weer zo’n artikel over de macht van Federer, Nadal en Djokovic en dat het de generatie daaronder maar niet lukt om grand slams te winnen. We gaan het niet eens hebben over de beste spelers van begin 20, zoals Alexander Zverev en Stefanos Tsitsipas. We kijken naar de categorie daaronder: nu nog onbekende, maar zeer talentvolle opkomende spelers.

Rijzende sterren in het tennis

Een nieuw decennium, een nieuwe generatie sterren. Het kan niet anders dan dat we in de jaren 20 toch echt afscheid moeten nemen van de grote drie en ook Andy Murray plus Stan Wawrinka. Wie weet zijn het Zverev, Tsitsipas en Medvedev die de macht grijpen (check de odds voor het wedden op Australian Open). Maar waarom zou het niet een nu nog marginale speler zijn. Pakweg Emil Ruusuvuori?

Australian Open 2020: Op deze jonge tennissers moet je letten

Emil Ruusuvuori: giga sprong op ATP Ranking

Ja, Ruusuvuori. Momenteel de nummer 123 van de ATP-ranking, maar de 20-jarige Fin maakte in 2019 mooi wel een reuzensprong vanaf 400. Hij speelde vorig jaar vijf finales op challengers, de categorie toernooien onder het ATP-niveau, en won er vier. Hij lijkt vooral goed uit de voeten te kunnen op snellere ondergronden, zoals indoor hardcourt.

Jeffrey John Wolf klopt meer ervaren spelers

En Jeffrey John Wolf heeft in elk geval al de perfecte naam om een ster te worden. JJ Wolf! De 21-jarige Amerikaan speelde in 2019 driemaal een challenger-finale en klopte her en der spelers met veel meer ATP-ervaring. Ook hij liet vooral indoors mooie dingen zien.

Alejandro Tabilo goed op gravel

Alejandro Tabilo komt uit Chili en staat nu nog buiten de tennis top 200. Hij is 22 jaar, dus het is nu wel hoog tijd om snel richting de top 100 te klimmen en wat geld te verdienen. Hij heeft als voordeeltje op de vorige twee spelers dat zijn beste ondergrond gravel is. Daar worden meer toernooien op georganiseerd dan indoors of op snel hardcourt. Wie weet kan hij zich voor een paar ATP-evenementen plaatsen tijdens de ‘clay swing’ in de lente.

Sebastian Korda: weer grote stappen in 2020?

Sebastian Korda heeft de juiste genen. Zijn vader is Petr Korda, oud-winnaar van de Australian Open. Korda is 19 jaar en staat rond de 250. Hij begon het jaar buiten de top 500 en bereikte toch tweemaal een challenger-finale. Da’s een heel positief teken voor zo’n jonge en onervaren speler. Zet hij ook dit jaar zo’n grote stap, dan gaan we hem meerdere ATP-toernooien zien spelen. Met papa Petr als coach op de bankjes!

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top