Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

Australian Open: Rafael Nadal op jacht naar 20e grand slam titel

Gaat Rafael Nadal op het Australian Open Roger Federer bijhalen? De grote drie van het mannentennis zijn echt nog niet in hun nadagen, al zijn Federer, Nadal en Novak Djokovic bij elkaar opgeteld al over de 100 jaar. Wel zijn ze in een eindspel verwikkeld. Federer staat op 20 grandslamtitels, Nadal op 19 en Djokovic op 14.

Australian Open: Rafael Nadal bookmakers grand slam titel

Koning van Australian Open tennis

Tot nu toe schreef Nadal het Australian Open nog maar één keer op zijn naam, alweer in 2009. Wel kwam hij in de jaren daarna nog heel dichtbij: liefst viermaal bereikte hij de eindstrijd, waaronder in 2017 en 2019. De grote koning van de Australian Open in de jaren 10 was Novak Djokovic, die de eerste grand slam op de kalender in dat decennium liefst zes keer op zijn naam schreef. Federer was in 2017 en 2018 succesvol.

Rafael Nadal gaat Roger Federer inhalen

Ook in zijn laatste tien grand slams was Nadal lekker op dreef. Hij won vier van de vorige tien majors en stond bij acht daarvan minstens in de halve finale. Hij is 33,5 jaar, vijf jaar jonger dan Federer en een jaartje ouder dan Djokovic, en staat er op de eeuwige slam-ranglijst dus prima voor. De kans lijkt toch groot dat de Spanjaard Roger Federer gaat inhalen en gezien het geringe leeftijdsverschil richting Djokovic moet hij alleen zorgen dat het huidige gat van vijf slams niet al te klein wordt.

Alle grand slams twee keer winnen

En er staat nog een ander recordje op het spel down under. Mocht Nadal voor de tweede keer het Australian Open grijpen, dan heeft hij alle vier slams minstens tweemaal gewonnen. In het open era van het tennis (sinds het een profsport werd in 1968) flikte geen enkele man dat.

Serena Williams @4.50 favoriet dames – Kiki Bertens noteert 51.00

Top op hardcourt Melbourne

Ja, Nadal is schier onverslaanbaar op gravel, maar laten we niet doen alsof hij zich op hardcourt met een hoop mazzel of lekkere lotingen naar inmiddels al 21 ATP-titels heeft geknokt. Zeker op het hardcourt van Melbourne, dat minder snel is dan dat van het US Open, moet er een topspeler met een topdag aan te pas komen om de man van Mallorca af te remmen.

Van de baan gemept op Australian Open

En dat kan natuurlijk gebeuren: zie de Australian Open finale van vorig jaar, toen Djokovic hem in de finale keihard van de baan ramde in straight sets. Maar dat is nou net het punt: Nadal moet alleen maar zijn normale niveau halen om heel ver te komen of zelfs te winnen; maar tegenstanders moeten een hele bijzondere dag hebben om hem te verslaan.

Gokken op Rafael Nadal

Wedden op Australian Open | Novak Djokovic is bij de bookmakers favoriet om het tennistoernooi te winnen en krijgt odds van 2.20 mee. De tip is om de veel lucratievere 6.00 op Rafael Nadal te nemen.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top