Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

Wordt F1 GP Singapore kampioensrace Max Verstappen?

Zondag 2 oktober om 14.00 uur start de F1 Grand Prix van Singapore. Als alles meezit kan Max Verstappen voor de tweede keer achter elkaar wereldkampioen Formule 1 worden. Zijn voorsprong is zeer geruststellend en als het dit raceweekend niet lukt, dan toch zeker wel de race daarna in Japan. De hoogste odds voor deze GP krijg je met inzetten bij Unibet sportweddenschappen.

Max Verstappen F1 kampioen in Singapore?

Het zit wiskundig gezien zo in elkaar: als de Red Bull-coureur wint in Singapore, dan moet Charles Leclerc eindigen op P9 of slechter en Sergio Perez op P5 of slechter (zonder dat de Mexicaan 1 puntje pakt met de snelste ronde). Als Verstappen de snelste ronde pakt, dan moet Leclerc eindigen op P8 of slechter en Perez P4.

Er zijn nog zes F1 races te gaan en Verstappen kan dus kampioen worden met nog vijf races te gaan. Dat is geen record. Michael Schumacher had in de jaren 90 al eens de titel binnen met nog zes races op het programma.

Stratencircuit Singapore uitdagend

Het Marina Bay Circuit is 5,063 kilometer lang en het is een stratencircuit. Er zijn enkele langzame bochten en remzones waarin de coureurs flink vaart moeten minderen.

Verstappen omschrijft het zo op de site van Red Bull: “Tijdens de race moeten we op alles voorbereid zijn, want er zijn meestal veel safety cars. In het algemeen is het een uitdagend circuit, de vochtigheid is zwaar voor het lichaam en het is erg moeilijk om een perfecte ronde te rijden vanwege de krappe bochten en muren.”

Formule 1 banden Singapore race

De vorige twee jaar kwam de F1-karavaan niet langs vanwege de pandemie. In de tussentijd is er nieuw asfalt neergelegd, wat voor gebrek aan grip kan zorgen.

En vergeleken met drie jaar terug heeft Pirelli sterk afwijkende banden meegenomen naar Azië. De samenstelling en structuur van de 18-inch F1 banden wijkt sterk af van toen. Bandenbaas Mario Isola waarschuwt dat het eigenlijk een totaal nieuwe race is. De teams moeten nog veel leren over de omstandigheden. De bandenkeuze voor de race in Singapore is wit C3, geel C4 en rood C5.

Voorspelling F1 GP Singapore 2022

Max Verstappen is bij de bookmakers favoriet. Met wedden op Formule 1 krijg je bij een juiste voorspelling de odds x je inleg terug bij een goede voorspelling. De odds kunnen fluctueren. Dat Max dit weekend wereldkampioen wordt lijkt onwaarschijnlijk.

#ad

UNIBET /
€50 AAN FREEBETS BIJ €10 INZET!

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+ | Om gebruik te maken van de welkomstbonus moet je 24 jaar of ouder zijn.
#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top