Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

Voorspelling Formule 1 GP Italië met sprintrace: Mercedes favoriet

Voorspellingen Formule 1 GP Italië | Zondag om 15:00 uur begint op het Autodromo Nazionale Monza de Grand Prix van Italië. Ook wordt voor de tweede keer een sprintrace georganiseerd en die is zaterdag om 16:30 uur. Check F1 GP Italië voorspellen voor de 2022 editie van deze GP.

De odds voor het wedden op Formule 1: Lewis Hamilton noteert (voor de kwalificatie en sprintrace) 1.95 en Max Verstappen 2.30. Valtteri Bottas noteert 13.00 en Sergio Perez 26.00. Voorspellen dat Hamilton en Bottas beide op het podium eindigen? De quotering is 1.80.


Formule 1 GP Italië met sprintrace

Hoe zit het ook alweer met die sprintrace? Het is een korte race van 100 kilometer die maximaal 30 minuten mag duren. In Monza duurt de race 18 ronden. De startopstelling van de sprintrace wordt vrijdag bepaald, van 18.00 tot 19.00 uur, via de kwalificatiesessie die als vanouds is opgedeeld in Q1, Q2 en Q3. De top 3 van de sprintrace krijgt WK-punten: 3, 2 en 1 punt(en). Live Formule 1 kijken (incl. de sprintraces) doe je bij Viaplay.

Max Verstappen vindt circuit Monza lastig

Na de euforie van Zandvoort, waar Red Bull-coureur Max Verstappen voor eigen, uitzinnig publiek de race won, volgt nu een zwaarder weekend in Zuid-Europa. Verstappen noemt Monza een van de lastigste circuits op de F1 kalender voor zijn team. Vorig jaar kwam hij bijvoorbeeld tijdens de race vast te zitten in de middenmoot en viel hij uiteindelijk uit.

Mercedes sterk in F1 GP Monza

Het circuit heeft een lengte van 5,793 kilometer en het geldt als het ultieme hogesnelheidscircuit. Dat wil zeggen: de rechte stukken zijn relatief lang en zelfs in de elf bochten hoeft amper op de rem te worden getrapt. “Doordat we met heel weinig downforce rijden, is deze baan nog best uitdagend. Remmen wordt daardoor moeilijker, de tractie en ook het nemen van hobbels”, zegt Verstappen. “Ik denk wel dat Mercedes hier heel sterk voor de dag komt”, al verwacht hij ook op dat hier in het noorden van Italië het gat richting de ‘zilverpijlen’ (die nu zwart zijn) kleiner is geworden.

Over kleuren gesproken, let vooral ook op de Alfra Romeo-bolide. Rood, wit en groen zijn de in het oog springende kleuren en die verwijzen natuurlijk naar de Italiaanse vlag. Het merk hoort bij de geschiedenis van de F1: Giuseppe Farina werd in een Alfa Romeo de eerste F1-wereldkampioen ooit.

De stand in het Formule 1 WK is loeispannend. Verstappen heeft slechts 3 punten meer dan wereldkampioen Lewis Hamilton. Nummer drie Valtteri Bottas loopt al dik 100 punten achter op dit duo. We hebben 13 van de 22 grote prijzen gehad.

 

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top