Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

Toch kansen voor Max Verstappen in Formule 1 GP Rusland?

Zondag 26 september om 14:00 uur start de F1 grand prix van Rusland op het Sochi Autodrom. Max Verstappen begint aan het raceweekend met vijf punten voorsprong op wereldkampioen Lewis Hamilton. Het is echter aannemelijk dat Verstappen na dit weekend de ranglijst niet meer aanvoert. Check je de odds voor het wedden op Formule 1 dan zie je dat Lewis Hamilton dik favoriet is voor de winst. Maar… het lijkt er op dat het een nat weekendje wordt in en boven de kustplaats en er speelt nog meer. Toch nog kansen voor Max?

Formule 1 GP Rusland voorspellen

Sinds de Formule 1 GP van Rusland in 2014 weer op de kalender kwam hebben alleen rijders van Mercedes de grote prijs gewonnen. Hamilton sloeg vier keer toe, tweemaal Valtteri Bottas en eenmaal Nico Rosberg.

Gridstraf Max Verstappen wegens incident Monza

De baan telt 18 bochten en de lengte is 5,848 km. Er zijn 53 rondjes voordat de finishvlag valt. Bandenleverancier Pirelli heeft de zachtste soorten uitgekozen voor dit weekend: C3 (wit), C4 (geel) en C5 (rood). Sochi is een van de banen waarop inhalen relatief eenvoudig is. Dat zal nodig zijn ook bij Max Verstappen, want de Red Bull-kopman krijgt een gridstraf, vanwege het akkefietje met Hamilton op Monza.

Nieuwe Honda motor?

De straf bedraagt drie plekken, dus stel dat hij pole pakt bij de kwalificatie, dan start hij toch slechts vanaf P4. En dat zou dit weekend wel eens het geschikte moment kunnen maken, om ook gelijk maar een nieuwe Honda-motor in de bolide te zetten. Dat zou dan de vierde krachtbron van het seizoen zijn, waardoor hij helemaal achteraan moet starten, maar ja, beter alle straffen ophopen, dan ze over het seizoen uitsmeren.

Red Bull liet weten dat het team de F1 kwalificatie afwacht en dan beslist of de nieuwe motor wordt ingepast. Maar da’s natuurlijk een rookgordijn: vermoedelijk heeft de renstal al lang besloten wat het gaat doen. En als Red Bull het doet, dan is de kans best groot, dat Mercedes/Hamilton meedoet en ook zijn straf pakt.

Kortom, weer de nodige beleidsmatige intriges rondom deze Grand Prix, maar de hoop is dat het qua race zelf ook eindelijk weer interessant wordt. Na de verregende race op Spa en de weliswaar ophefmakende crash op Monza, is de F1 toe aan een race waarin het gaat om rijkunst en slimme pit-strategieën, in plaats van akkefietjes en rare Formule 1 uitslagen door incidenten.

Voorspelling en odds F1 GP Rusland

Alleen: als het inderdaad gaat regenen, dan kan er dus weer van alles gebeuren in Sochi. Vooral zaterdag is de regenkans groot. Onvermijdelijk zelfs: 100 procent, melden sommige weerapps. Zondag is de kans 70 procent. Lewis Hamilton noteert bij de bookmakers voor winst 1.60, maar dit is dus een notering nog voordat de kwalificaties plaatsvinden. Valtteri Bottas staat op 4.50 en Max Verstappen op 6.00.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top