Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

Formule 1 GP Turkije 2021: Max Verstappen favoriet bij de bookies

Formule 1: Max Verstappen hoopt op meer grip bij Grand Prix van Turkije

Zondag om 14:00 uur wordt de Formule 1 Grand Prix van Turkije verreden. Max Verstappen hoopt dat de baan dit jaar niet zo spekglad is, zoals bij de vorige editie. Toen was het circuit gloednieuw en daardoor ontbrak het aan grip op het asfalt.

Is het ondanks alle onzekerheden de bookmakers gelukt om voor het wedden op Formule 1 wat noteringen vast te stellen? Ja hoor: Max Verstappen staat op 1.68, Lewis Hamilton op 3.20 en Valtteri Bottas op 10.25. Dit zijn odds van voor de kwalificatie op zaterdag.


Het weer tijdens Formule 1 GP Turkije 2021

Wat meespeelde is dat het vorige keer ook nog eens regende. En dat zou zondag zomaar eens wederom kunnen gebeuren. Wel zal het vandaag bij de vrije trainingen droog zijn en op zaterdag ziet het er ook nog wel oké uit, maar voor zondag valt niet met zekerheid te zeggen wat de weergoden van plan zijn.

Istanbul Park een van favoriete circuits Max Verstappen

Regen of geen regen, inmiddels is ook het asfalt in de Turkse hoofdstad behandeld, zodat het allemaal wat makkelijker moet worden qua wegligging. “Het blijft afwachten, het kan hier best weer een glijpartij worden. Ik vind het heel lastig om in te vullen”, zo bleef de nummer 2 in de stand van het Formule 1 wereldkampioenschap sceptisch. “We hebben een goede auto met een nieuwe motor. Daarmee blijven we pushen en op zoek gaan naar de ideale balans.”

Als het qua glibberen allemaal wel meevalt, dan verheugt Verstappen zich zeker op de race. “Ik weet nog dat ik als kind de Formule 1-game speelde en dat Turkije één van mijn favoriete circuits was”, zegt hij. “De lay-out vind ik nog steeds prachtig.”

F1 banden GP Turkije 2021

Bandenleverancier Pirelli heeft een zachtere F1 banden meegenomen ten opzichte van vorig jaar. En dat is dus ook weer een extra factor om tests op los te laten. “Dus ja, we moeten eerst de baanomstandigheden leren op vrijdag en dan zien we vanzelf wel hoe de banden zich ophouden in de korte en lange runs”, aldus de 24-jarige Verstappen.

Eerbetoon Red Bull Honda

Trouwens, je zult even met je ogen moeten knipperen om Max Verstappen en zijn Red Bull-collega Checo Perez te ontwaren. De normale kleuren zijn namelijk ingeruild voor wit met rood. Dat is een eerbetoon aan de vroegere Honda-bolide. Motorleverancier Honda stopt na dit seizoen met de samenwerking en het team wil de Japanners op deze wijze bedanken voor de diensten.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top