Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

F1 GP Hongarije voorspellen: wordt het Verstappen of Leclerc?

De laatste F1 race voor de zomerstop is de GP van Hongarije. Zondag 31 juli wordt er om 15.00 uur gestart op de Hungaroring. Max Verstappen begint aan het raceweekend met liefst 63 punten meer dan de nummer twee, Charles Leclerc.

Weer verrassende winnaar F1 GP Hongarije?

De Hungaroring was in 1986 voor de eerste keer het decor voor de grote prijs van Hongarije. Esteban Ocon won vorig jaar, toen er door regenval allerlei glibberpartijen waren. Het wordt weleens omschreven als “Monaco zonder muren”. Kortom, de baan is krap, inhalen is schier onmogelijk. Het traject heeft een lengte van 4,381km en er zijn amper rechte stukken. In die zin is het vergelijkbaar met een kartcircuit. Er zijn veertien bochten en twee DRS-zones.

Temperatuur Hongarije

Vandaag is de temperatuur boven de dertig graden, zaterdag is het 27 graden en is er een serieuze kans op regen, zondag is het ook rond de 27, maar zal het vrijwel zeker droog blijven.

Ferrari favoriet op Hungaroring

“Ik verwacht dat Ferrari hier supersterk is”, blikt Verstappen vooruit. “Dat zijn ze eigenlijk het hele jaar en overal al wel geweest, maar op dit circuit verwacht ik al helemaal dat ze goed gaan. “Als je naar het hele Formule 1 seizoen tot nu toe kijkt, dan is Ferrari over één ronde bijna onverslaanbaar.”

Max Verstappen versus Charles Leclerc

De Monegask gooide vorig weekend echter zijn glazen in op Paul Ricard door al vrij vroeg in de wedstrijd zich te verremmen en de bocht te missen. Zijn Ferrari bleek niet meer in beweging te krijgen en er werden een hoop punten weggeven, gezien de Ferrari-coureur op dat moment de koploper was.

Verstappen was de lachende tweede. De Red Bull-coureur nam de leiding over en kon vrij onbedreigd naar de zege rijden, met achter hem, heel ouderwets, Lewis Hamilton. Maar de Brit was al na een paar races in 2022 niet meer zijn grote rivaal in het Formule 1 wereldkampioenschap. Het werd al snel duidelijk dat het dit jaar tussen Verstappen en Leclerc gaat.

10 overwinningen voldoende?

Nu is de situatie wiskundig gezien zelfs zo, dat Leclerc niet per se genoeg heeft aan een reeks van tien overwinningen op rij (zo lang duurt het seizoen nog). Want als Verstappen telkens tweede wordt en ook hier en daar de snelste ronde pakt (of de enige overgebleven sprintrace wint), dan zal de Limburger zijn wereldtitel prolongeren.

Bookmakers favorieten F1 Hongarije

Zie wedden op Formule 1 Hongarije voor alle odds.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top