Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

Formule 1 GP Nederland voorspelling: kombochten een uitdaging

Formule 1 GP Nederland | Het is zo ver: zondag 5 september 2021 om 15:00 uur is het wachten over en wordt de Dutch Grand Prix op het circuit in Zandvoort gereden. Het is liefst 36 jaar geleden dat er voor het laatst een Formule 1-race in Nederland was. En het mooie is dat Max Verstappen tot de favorieten hoort! Check wedden op Formule 1 voor de laatste odds bij de bookmakers.


Gratis Formule 1 GP Nederland kijken dit weekend

De uitzendrechten voor de Nederlandse Formule 1 Grand Prix zijn in handen van Ziggo Sport en de zender vindt dat iedereen elke seconde van het evenement op tv moet kunnen volgen. Daarom is van vrijdagavond tot en met maandagavond het kanaal Ziggo Sport opengezet. Dus ook als Ziggo niet je provider is en je geen Ziggo Sport-pakket hebt gekocht, dan kun je alle uitzendingen bekijken, inclusief de talkshows, vrije trainingen en kwalificatie op zaterdagmiddag. Op onze pagina met de F1 kalender vind je onder de F1 GP Nederland alle uitzendtijden.

Twee kombochten op Zandvoort

Circuit Zandvoort heeft 14 bochten en twee daarvan, de Hugenholtzbocht en de Arie Luyendykbocht, zijn voorzien van een zogeheten banking. Met andere woorden: ze lopen een beetje schuin en hebben de vorm van een kommetje (ze heten dan ook wel kombochten). De vraag is hoe de moderne F1-bolides reageren op die passages, met name de vloer van de wagens.

Regen?

De coureurs rijden 72 rondjes (als het althans niet plenst zoals vorig weekend op Spa) en de totale afstand komt uit op 306,648 km. Regen hoort zeker tot de mogelijkheden en op het moment van schrijven is de weersverwachting dat er zondagmiddag boven Zandvoort 39 procent kans is op regen. Het zal zo rond de 23 graden Celsius zijn.

Voorspelling F1 GP Nederland

Het huidige circuit waarop de F1 GP Nederland verreden wordt lijkt slechts deels op het oorspronkelijke ontwerp en we kunnen dus stellen dat de coureurs hier voor de eerste keer gaan racen. Max Verstappen heeft in 2014 in de Formule 3 op Zandvoort rondgereden. En drie jaar later tijdens een demo zette hij het ronderecord neer: 1.19.511. Maar zoals gezegd, toen waren bijvoorbeeld de kombochten nog niet present.

Kenners schatten dit in als een snel circuit waarop inhalen erg lastig is. Dat zet meer druk op de kwalificaties van zaterdag en wellicht gaan coureurs daar zoveel risico nemen dat ze, in combinatie met hun gebrek aan ervaring op Zandvoort, brokken gaan maken.

Max Verstappen is de favoriet bij zijn ‘tweede thuisrace’ (na Spa) en noteert bij de bookmakers 1.95. Lewis Hamilton staat op 2.40 en Valtteri Bottas op 15.00. Dit zijn de noteringen vóór de kwalificatie.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top