Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

Formule 1 GP België 2021: gaat Max Verstappen nu wel winnen op Spa?

Formule 1 GP België voorspelling

Zondag 29 augustus om 15:00 uur begint de Grand Prix van België 2021 op het circuit van Spa. Het is de twaalfde grand prix van het Formule 1 seizoen en de eerste na de zomerstop van vier weken. Het duel tussen Lewis Hamilton en Max Verstappen gaat weer door! Check wedden op Formule 1 voor de actuele favorieten bij de bookmakers.


Formule 1 GP België 2021: ‘thuiswinst’ Max Verstappen?

Verstappen greep in de eerste races van dit jaar de leiding in de WK Formule 1 stand en de Nederlander bouwde zijn voorsprong gestaag uit. Toen kwamen de races in Engeland en Hongarije, waarin hij telkens direct in de beginfase uitviel en Hamilton wel punten pakte. De voorsprong van 32 punten is daardoor veranderd in een achterstand van 8 punten.

50e race Honda / Red Bull

Het wordt de 50e race voor Honda van Verstappen en wat dat betreft is Spa een geschikte locatie voor dit jubileum. “Spa is natuurlijk mijn favoriete circuit en een soort thuis-Grand Prix”, zegt de Red Bull-coureur. “Ik kijk er dus naar uit om veel fans langs de lijn te zien op een baan waar ik van houd.”

Oranje fans

Winnen deed hij in de F1 nog nooit op Spa, hij moest het tot nu toe doen met tweemaal een derde plek. En dat er wat meer oranje te zien zal zijn dan in pakweg Bahrein is leuk voor de sfeer, maar, zo merkt hij droogjes op: “Door het publiek ga ik geen betere rondetijden rijden.”

Met oog op nieuwe F1 regels niet veel veranderingen

In tegenstelling tot vorige jaren, toen veel teams significante updates meenamen naar Spa, is het dit seizoen rustig qua vernieuwingen en verbeteringen. Dat heeft te maken met de F1 regels voor 2022, die flink anders zijn dan de huidige en daardoor een groot deel van het budget van de constructeurs opslokt. Red Bull zal wel een paar aanpassingen doen, maar heeft niet zoveel los willen laten over wat dan precies.

Het wordt zondag een frisse race, want de verwachting is dat het een graad of 16 zal zijn. De kans op regen is gedurende de dag hoog, 85 procent, maar of het net na 15 uur ook gaat regenen moeten we maar afwachten.

Het circuit Spa-Francorchamps heeft een lengte van 7 kilometer. De eerste sector is knallen geblazen, dus pure pk is daar van belang, terwijl de tweede sector technische bochten bevat. F1-fans kunnen dromen hoe La Source, Eau Rouge en Les Combes er uit zien.

Max Verstappen staat voor de racewinst op 2.10 (voor de kwalificaties) en is daarmee momenteel de favoriet bij de bookies, Lewis Hamilton noteert 2.20 en Sergio Perez 11.00.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top