Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

F1 Hongarije favorieten: hardere strijd Verstappen en Hamilton?

Zondag 1 augustus 2021 om 15:00 uur begint de Formule 1 Grand Prix van Hongarije. Check op wedden op Formule 1 de favorieten voor de race nabij Boedapest. Zullen Max Verstappen, de leider in de WK-stand, en wereldkampioen Lewis Hamilton elkaar weer in de haren vliegen? Bij de vorige race tikte de Brit Verstappen van de baan. En daar is daarna nog veel over gezegd en geschreven.


Formule 1 Grand Prix van Hongarije 2021

Dit weekend staat er geen sprintrace op het programma, zoals wel het geval was bij de GP op Silverstone. Het wordt dus ‘ouderwets’ kwalificeren op zaterdag, waarna P1 ook echt pole position inhoudt. Het kan zondag boven de Hongaarse hoofdstad Boedapest gaan regenen. De neerslagkans is 60 procent, ook wordt het dik boven de 30 graden.

Uitputtingsslag op Hungaroring

De Hungaroring is zeer bochtig en inhalen is lastig. Verstappen pakte vorig jaar zijn eerste pole ooit in Hongarije. De lengte van het circuit is 4,4 kilometer en de snelste rondetijd die er ooit gereden is, is 1:16.627. Er zullen 70 rondjes worden gereden. De warmte gaat een rol spelen, zeker als er geen regen neer komt, want aangezien het circuit zich in een vallei bevindt, is het er ook nog eens stoffig. Al met al een uitputtende combinatie, zeker gezien er ook de nodige hobbels, heuvels en hoogteverschillen zijn.

Max Verstappen goed hersteld van crash

Max Verstappen heeft die klap in Engeland goed verteerd, al moest hij wel naar het ziekenhuis voor een controle. De impact was 51g, oftewel 51 keer zijn lichaamsgewicht, dus hij werd extreem hard door elkaar geschud. “Ik ben natuurlijk een beetje gekneusd, maar dat is normaal na zo’n grote impact, maar ik train regelmatig en voel me goed”, laat hij weten.

Hij kroop van het weekend achter zijn simulator om zijn lijf en focus te testen. “Ik heb deze week een 24-uurs simrace gereden en het was een goede test om te zien hoe mijn lichaam zou reageren als ik lange tijd in één positie en achter schermen zat”, legt hij uit. En hij was tevreden.

Favoriet F1 GP Hongarije

Lewis Hamilton won de vorige drie edities van deze grote prijs en de Brit was in totaal acht keer de beste alhier. Nooit eerder wist een coureur op 1 baan 9 keer te winnen, dus een record lonkt voor Hamilton. Red Bull heeft wel goede papieren in handen voor dit circuit, want het heeft op gebied van downforce dit F1 seizoen een sterkere indruk gemaakt dan Mercedes.

Max Verstappen is bij de bookmakers favoriet voor de winst en noteert 1.84, Lewis Hamilton noteert 2.50 en Valtteri Bottas 15.00. Dit zijn de noteringen van voor de kwalificaties.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top