Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

Voorbeschouwing Formule 1 GP Abu Dhabi en onze voorspelling

Zondag om 14:00 uur begint de laatste Formule 1 Grand Prix van het seizoen, de GP van Abu Dhabi op het Yas Marina Circuit. Max Verstappen en Lewis Hamilton hebben evenveel punten. De Red Bull-coureur is wereldkampioen als hij voor de regerend kampioen eindigt. Of als beiden geen punten halen.

De regel bij een gelijk aantal punten is dat wordt gekeken naar het aantal gewonnen races. Verstappen staat op negen, de Brit op acht. Dus als ze alletwee buiten de punten vallen, dan gaat de titel naar Verstappen.

Alles over wedden op Formule 1

Formule 1 GP Abu Dhabi: Max wereldkampioen F1

De druk is groot en de spanning is om te snijden (zeker na de race van afgelopen weekend). Max doet naar eigen zeggen ‘whatever is necessary’ om de titel te winnen.

Het is lastig te voorspellen wie het F1 wereldkampioenschap gaat winnen, maar wij geven Verstappen het voordeel en zetten in op Max die het kampioenschap gaat winnen bij Bet365. Lewis weet dat hij te alle tijde een botsing moet voorkomen om zicht op de titel te houden. Wij zien hem de race in Abu Dhabi niet winnen.

#ad

BET365 SPORT
WELKOMSTBONUS
Zet €10 in & ontvang €50 aan wedkredieten

Alleen beschikbaar voor nieuwe klanten die 24 jaar of ouder zijn. Min. storting €5. Wedkredieten worden beschikbaar voor gebruik na afhandeling van de weddenschappen voor het bedrag van je in aanmerking komende storting. Min. quoteringen en restricties voor weddenschappen en betaalmethodes gelden. Uitbetalingen zijn exclusief wedkredieten-inzet. Tijdslimieten en algemene voorwaarden gelden. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, hands24x7.nl – Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen

Yas Marina circuit sneller dan vorig F1 seizoen

Vorige week in Saoedi-Arabië werd op een nieuwe baan gereden. In Abu Dhabi is dat niet het geval: Yas Marina is al een tijdje de afsluiter van het F1 seizoen. Wel is het circuit aangepast en daarvoor is het Italiaanse architectenbureau ingeschakeld dat ook Zandvoort renoveerde.

Er is 300 meter weggehaald en daardoor duurt het dik tien seconden minder om een rondje af te leggen. Enkele chicanes zijn versimpeld en er is een kombocht toegevoegd. Het eindresultaat is een vloeiendere baan, waar dus procentueel gezien langer de topsnelheid van de bolides kan worden behaald.

Red Bull en Mercedes in Abu Dhabi voluit

Voor welke renstal dat goed nieuws is? Dat valt lastig te zeggen, al is Mercedes onder die omstandigheden het automatische antwoord. Die krachtbron heeft nu eenmaal meer rauwe pk’s dan die van Red Bull. Maar er spelen meer factoren mee: slijtage van de onderdelen, reactie op de temperatuur, de keuzes die worden gemaakt omtrent de ‘trim’ (waarmee een soort begrenzing op de topsnelheid wordt gezet om de motor te beschermen). Al zou je zeggen: bij zo’n beslissende race gaan Red Bull en Mercedes voluit.

Snelheid tekort

“Het circuit is nu sneller. Het wordt interessant om te zien hoeveel invloed dit heeft op de afstelling van de auto”, zegt Verstappen. De baan is nu 5,28 km lang en telt 16 bochten. Er gaan 58 rondjes worden verreden. Vorig jaar pakte Max de pole en won hij. “We komen de afgelopen paar races wat snelheid tekort, maar hopelijk is dat dit weekend niet het geval”, zegt de WK-leider.

Zie hier waar je live Formule 1 kan kijken.

#ad
Bet365 Sport
De nummer een voor sport

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, Loketkansspel.nl – Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen
#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top