Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

Max Verstappen kan wereldkampioen worden bij GP Saoedi-Arabië

Het is zo ver! Toen Max Verstappen als jochie van 17 debuteerde in de Formule 1 werd hem een grote toekomst voorspeld. Die belofte kan bij de Grand Prix van Saoedi-Arabië ingelost worden. De Red Bull-coureur heeft voor het eerst in zijn leven de kans om F1-wereldkampioen te worden.

#ad

BET365 SPORT
WELKOMSTBONUS
Zet €10 in & ontvang €50 aan wedkredieten

Alleen beschikbaar voor nieuwe klanten die 24 jaar of ouder zijn. Min. storting €5. Wedkredieten worden beschikbaar voor gebruik na afhandeling van de weddenschappen voor het bedrag van je in aanmerking komende storting. Min. quoteringen en restricties voor weddenschappen en betaalmethodes gelden. Uitbetalingen zijn exclusief wedkredieten-inzet. Tijdslimieten en algemene voorwaarden gelden. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, hands24x7.nl – Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen

Max Verstappen F1 GP Saoedie-Arabië 2022

Verstappen heeft met nog twee races te gaan 8 punten meer in de F1-stand dan Lewis Hamilton. In 1 race kan een coureur maximaal 26 punten scoren: de winst levert 25 punten op, de snelste raceronde 1. Kortom, Max Verstappen moet na de GP in Jeddah, die voor de eerste keer ooit wordt gehouden, een gat van minstens 27 punten overhouden.

Verstappen wereldkampioen Formule 1

Da’s geen eenvoudige opgave. Bij deze scenario’s is die klus toch geklaard:

  • Verstappen wint de race en pakt de snelste ronde, en Hamilton wordt 6e (of slechter)
  • Verstappen wint en Lewis wordt 7e (of slechter)
  • Verstappen is 2e en pakt snelste ronde, Hamilton is 10e (of slechter)
  • Verstappen is 2e en Hamilton pakt geen enkel punt (11e of slechter)

Voor Lewis Hamilton is het overzichtelijk. Wint de Britse regerend kampioen de komende 2 races, dan is hij er. Verstappen kan dan tweemaal tweede worden en ook tweemaal de snelste ronde pakken, maar komt dan 4 punten te kort.

GP Saoedie Arabië langste circuit op kalender

De Formule 1 race in Saoedie Arabië vindt plaats op het Jeddah Corniche Circuit, bij kunstlicht. Het stratencircuit telt 27 bochten en heeft een lengte van 6,174 km. Na Spa is dit nu het langste circuit op de F1-kalender. De organisatoren hebben beloofd dat er voldoende inhaalmogelijkheden zijn. De verwachting is dat de gemiddelde snelheid de op een na hoogste van het seizoen zal zijn. Monza blijft de “Temple of Speed”.

Razendsnel stratencircuit in Jeddah

Mercedes gebruikt de motor die ook in Brazilië zijn werk uitstekend deed. Gezien de hoge snelheid in Jeddah lijkt het team in het voordeel te zijn, al zijn er ook wat kombochten gebouwd. Die zijn niet zo steil als op Zandvoort, waar Verstappen de Dutch Grand Prix won.

De Red Bull-baas is erg enthousiast. “Het ziet er waanzinnig uit”, aldus Christian Horner. “Het is enorm snel en het eerste deel lijkt op Suzuka, maar dan met muren.”

Voorspelling F1 GP Jeddah

Lewis Hamilton is bij bookmaker Bet365 Nederland favoriet. Een zege van Max Verstappen levert meer op, maar het is onwaarschijnlijker. Hamilton is eveneens favoriet om wereldkampioen te worden. Check wedden op Formule 1 voor de noteringen van Max en meer.

#ad
Bet365 Sport
De nummer een voor sport

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, Loketkansspel.nl – Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen
#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top