Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

Verstappen verliest pole F1 GP Mexico aan Leclerc: wat zijn nu de kansen?

Formule 1 GP Mexico | Max Verstappen veroverde gisterenavond de poleposition voor de Grand Prix van Mexico. In de kwalificatie liet hij de Ferrari’s van Charles Leclerc en Sebastian Vettel achter zich, evenals de Mercedes van klassementsleider Lewis Hamilton, die niet verder kwam dan de vierde tijd. Maar omdat Verstappen een gele vlag negeerde na een crash van Valtteri Bottas, wordt Verstappen teruggezet naar de vierde plaats aan de start en staat Leclerc nu op pole.

Vorig jaar won Verstappen de Mexicaanse GP. Bij bookmakers is Leclerc de grote favoriet voor de winst maar zien Max wel op het podium eindigen.

Formule 1 GP Mexico Max Verstappen

Balen van pole Formule 1 GP Mexico

Een enorme domper voor de Limburger van Red Bull. Het zou de tweede keer in zijn F1-carrière zijn geweest dat hij van pole had mogen vertrekken. De eerste keer was ook in dit seizoen tijdens de GP van Hongarije. Max Verstappen draait inmiddels alweer voor het zesde seizoen mee. Dit jaar in de Formule 1 pakte hij zes podiumplekken waaronder tweemaal de winst: tijdens de GP van Oostenrijk en de GP van Duitsland. Afgelopen jaar pakte Max over het hele seizoen elf podiumplekken en won hij twee races: de GP van Oostenrijk en die van Mexico.

Red Bull wagen snel in Mexico

Dit seizoen maakt de Limburger een goede kans om het succes van afgelopen jaar te herhalen. Dat de wagen genoeg snelheid heeft om de pole kunnen bereiken, is veelzeggend. Na afloop van de kwalificaties voor de Grand Prix van Mexico  was Verstappen dan ook door het dolle heen: “Om hier pole te pakken, is fantastisch. Ferrari is heel erg snel op de rechte stukken en dat ik dan toch op pole sta, is geweldig. Je verwacht dit niet, maar je hoopt er toch op”. Het nieuws dat Verstappen drie plaatsen teruggezet, werd gisterenavond laat pas bekend. Regels zijn regels, een gele vlag betekent ‘gas loslaten’ vanwege een potentieel gevaarlijke situatie en Max deed dat niet.

Penalty voor niet vertragen

De penalty van Max Verstappen liep ook een beetje raar. Aanvankelijk hadden de racestewards het voorval met Verstappen niet onderzocht, terwijl de televisiebeelden lieten zien dat hij een gele vlag passeerde en de auto van Bottas voorbij reed zonder te vertragen. Pas toen Max in de persconferentie toegaf dat hij zich ‘bewust was dat Valtteri crashte’ maar niet vertraagde, besloten de stewards dat ze Verstappen wilden zien.

Podium Max Verstappen Grand Prix Mexico

Wat betekent deze ontwikkeling voor Max’ kansen? Max is niet iemand die bij de pakken gaat zitten. Met de wetenschap op zak dat de wagen zelfs in de trainingen voor de F1 GP van Mexico al snel genoeg was om de concurrentie voor te kunnen blijven, gaat Verstappen voor de winst. Max’ grootste risico om niet minstens een podiumplek te pakken, is dat de wagen uitvalt wegens een technisch gebrek of een crash van een concurrent.

Lewis Hamilton dit weekend Formule 1 kampioen?

Maar ook Hamilton aast op het hoogste podium. De Brit van Mercedes kan dit weekend in Mexico zijn zesde wereldtitel veilig stellen. In de trainingen en eerste kwalificaties op het Circuit Autódromo Hermanos Rodríguez kwam zijn wagen wat snelheid tekort, maar tijdens de laatste kwalificatieronde was hij snel en leek op een sterke tijd af te gaan. Bottas crashte vervolgens vlak voor hem en dus liet hij wel het gas los zoals wordt verwacht. Met die wetenschap is Hamilton een grote bedreiging voor Verstappen.

Voorspellingen F1 GP Mexico

Ook Leclerc reed ondanks de langzamere tijd van Verstappen uitstekende kwalificatierondes, maar hij maakte wat fouten in zijn timing en kon daardoor niet tippen aan de tijd van Verstappen. Doordat hij nu van pole start, is hij favoriet bij de bookmakers @2.20.

Wedden op Formule 1 | Sebastian Vettel noteert 3.50 voor de winst en Max Verstappen 4.00. Hamilton moet het doen met 6.50 voor de winst en 1.50 voor een podiumplek. Bottas wort getipt voor de snelste ronde @4.00.

Het Circuit Autódromo Hermanos Rodríguez heeft de vorm van een pistool en heeft een lengte van 4,304 km. Er worden 71 ronden gereden en de totale racelengte is 305.354 km. Het ligt op 2000 meter hoogte. Het telt 15 bochten en één heel lang recht stuk, terwijl de twee DRS-zones op kortere rechte stukken zijn gepland. De GP van Mexico start vandaag om 20:10 uur.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top