Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

F1 kwalificatie GP van Japan door orkaan uitgesteld naar zondag

Formule 1 GP Japan voorspellen
Kwalificaties uitgesteld wegens tyfoon

Voor de F1 wordt het een spannend weekend nu orkaan Hagibis aan land gaat waar ook het circuit van Suzuka ligt. De grand prix gaat veel last krijgen van extreme wind en grote hoeveelheden regen die door de tyfoon zullen worden gedumpt. De kwalificaties voor de Formule 1 GP van Japan worden daarom uitgesteld tot zondag en zullen vier uur vóór de race worden gereden mits het circuit van Suzuka de orkaan goed heeft doorstaan.

Voor het wedden op Formule 1 zijn de odds voor een podiumplaats voor Max Verstappen desondanks interessant…


F1 GP Japan: Podiumkansen voor Max Verstappen

De afgelopen dagen werden er de vrije trainingen gereden waar Max Verstappen het goed deed. In de eerste vrije training zette hij de vijfde tijd neer en in de tweede, en tevens laatste vrije training, werd hij derde en hoefde Verstappen alleen Mercedes mannen Lewis Hamilton en Valtteri Bottas voor zich te dulden. De derde F1 training werd afgelast.

Ferrari blijft achter

Ferrari bleef achter in de tweede training en alles wijst erop dat de wagens niet de snelheid hebben die het Formule 1 team drie van de laatste vier overwinningen opleverde. Uit berekeningen zie je dat Ferrari per ronde ongeveer een seconde moet inleveren op Mercedes en dat is veel. Maar het betekent ook dat de kans op een overwinning of in elk geval een podiumplek voor Verstappen tijdens de F1 GP van Japan groter is dan de afgelopen races. Dat is, als de race morgen doorgaat, want de tyfoon kan nog altijd roet in het eten gooien.

Formule 1 circuit Suzuka

Het Formule 1 circuit van Suzuka is de thuishaven van Honda en wordt beheerd door een dochteronderneming van deze autobouwer. Het heeft een lengte van 5,807 km en telt 18 bochten, 3 sectoren en slechts één lang recht stuk en dus ook maar één DRS-zone. Er worden 53 ronden gereden en de race is in totaal 307,471 km lang.

De lay-out van het circuit is één van de meest afwisselende binnen het seizoen, en Suzuka is het enige circuit met een viaduct. Het heeft een chicane en andere snelle bochten, het laatste stuk van sector 1 met meerdere snel opeenvolgende bochtjes doet denken aan een slalom en het circuit in zijn geheel biedt veel mogelijkheden en ruimte om in te halen.

Mercedes kan constructeurstitel pakken

Doordat de Formule 1 Grand Prix van Japan redelijk laat in het jaar valt, is het kampioenschap meer dan eens tijdens de GP van Japan beklonken. Dit jaar zal dat nog niet aan de orde zijn, de top van het individuele F1 klassement ligt nog iets dicht bij elkaar. Maar Hamilton en Bottas kunnen bij een goed resultaat wel alvast zeker stellen dat geen enkele andere coureur nog een machtsgreep naar de titel kan doen.

Hamilton heeft 73 punten voorsprong op Bottas en 107 op de derde plaats van Ferrari’s Charles Leclerc. Dat betekent dat Hamilton om het Formule 1 kampioenschap te winnen slechts vijf punten moet pakken op zijn rivalen in Japan én opnieuw over twee weken tijdens de volgende race in Mexico.

Record

Wat de Mercedes-coureurs wel al zeker kunnen stellen in Japan, is het zesde opeenvolgende Wereldkampioenschap voor Constructeurs voor het Mercedes-team binnenhalen. Een wereldrecord dat nu nog in handen is van Ferrari dat de constructeurstitel vijf maal achtereen behaalde met Michael Schumacher, van 2000 t/m 2004.

Voorspelling Formule 1 kwalificaties Japan en race

Storm en weder dienende, zullen de F1 kwalificaties voor de Japanse GP vannacht onze tijd om 3 uur van start gaan. De race begint dan volgens planning om 07:10 uur onze tijd. In Japan is het dan twee uur ‘s middags, wat betekent dat er eventueel ruimte zou zijn om starttijden een aantal uur uit te stellen.
Max’ kansen op poleposition worden door de bookmakers redelijk goed ingeschat, met pdds van 7.00. Hamilton maakt de beste kans met 2.10, gevolgd door 3.50 voor Leclerc en 4.00 voor Bottas. Gezien de wat geringere snelheid van Ferrari de afgelopen dagen, zouden de kansen van Bottas net wat beter moeten liggen. Voor de race zelf is Hamilton met 1.90 favoriet en noteert Verstappen 6.50 in afwachting van de resultaten tijdens de kwalificatie. Voor een podiumplek 1-3 noteert Max 1.95.

1.95 x de inleg op podiumplaats Max Verstappen

Info orkaan Japan

Op zaterdag, als één de sterkste tyfoon in 70 jaar aan land zal gaan op het eiland Honshu, geldt de hoogste weerwaarschuwing voor het gebied van centraal tot Noord-Japan. Op het nieuws in Japan wordt constant gewaarschuwd voor: “Regenval die alle records gaat breken, zeer zware wind en hevige overstromingen, een hoog risico op landverschuivingen, plus de kans dat stuwdammen moeten worden opengezet vanwege de enorme neerslagsommen, met alle gevaren van dien”. Het Circuit van Suzuka is op zaterdag gesloten en niemand mag erop.

Voorspelling is dat het droog wordt

Suzuka ligt in het prefectuur Mie in de regio Kansai, aan de zuidkust van het eiland Honshu tussen Nagoya en Osaka en bevindt zich zo’n 300 km ten zuidwesten van Tokyo, het gebied dat het hardst wordt getroffen. Inmiddels is de tyfoon afgezwakt tot het equivalent van een F3-orkaan op de Atlantische Oceaan met windstoten die nog altijd 195 kilometer per uur kunnen halen. Al ligt Suzuka ver weg van waar de tyfoon ‘landfall’ maakt, wordt ook dat gebied dit etmaal is blootgesteld aan winden van maximaal 92 km/u en er 134 mm regen wordt verwacht. Later op de dag zal men weten hoe het circuit uit de tyfoon tevoorschijn zal komen. Voor morgen is de voorspelling dat het droog zal worden en dat het nog steeds zal waaien met vlagen tot zo’n 60 km per uur.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top