Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

Formule 1 GP Rusland: Max Verstappen start van P9

Formule 1 GP Rusland 2019 | Charles Leclerc start van pole tijdens de F1 GP van Rusland. Lewis Hamilton start vanaf de tweede plaats en Sebastian Vettel vertrekt vanaf de derde plek op de tweede rij, naast Valtteri Bottas. Daar had Verstappen kunnen staan, want hij reed de vierde tijd, maar vanwege een al eerder opgelopen gridstraf moet hij vijf plekken naar achteren starten.

F1 GP Rusland: Max Verstappen start van P9

Max Verstappen start dus vanaf de negende plaats. Omdat hij weer een nieuwe, verbeterde motor in zijn bolide heeft, moet hij vijf plaatsen inleveren. Tijdens de F1 kwalificaties zaterdag bleek eigenlijk al dat de motor ondanks de verbeteringen niet echt veel sneller is. Red Bull liet weten dat de sterke wind hen ook parten had gespeeld.

Maximaal 4de of 5de in Sochi

Al deed hij het redelijk goed tijdens de trainingen en de kwalificaties, schat Verstappen zijn kansen in Sochi niet erg hoog in. De wagen heeft simpelweg niet genoeg vermogen om de Ferrari’s en Mercedessen bij te houden. “Er zit niet meer in, we verliezen veel te veel op het rechte stuk”, legde Verstappen uit bij Ziggo Sport. Hij voegde eraan toe dat een vierde of vijfde plek het hoogst haalbare zou zijn.

Charles Leclerc op pole in Sochi

Voor Leclerc is het zijn vierde pole op rij. De laatste Ferrari-coureur die dat voor elkaar kreeg, was Michael Schumacher – en dat is alweer behoorlijk lang geleden. Uit die vier poles achtereen, wist de Fransman er twee om te zetten in de overwinning. In totaal stond hij zeven keer op het podium. Eerder in het jaar pakte hij ook de pole in Oostenrijk en Bahrein.

Grand Prix Rusland in St Petersburg?

Het circuit in Sochi is nog niet heel oud, de eerste Russische Formule 1 Grand Prix werd in 2014 gereden, maar inmiddels wordt er in Rusland al over gesproken dat de GP in de toekomst in St-Petersburg moet worden gereden. Van de vijf eerdere races op Sochi won Hamilton er drie, waaronder die van afgelopen jaar. Bottas won de race in 2017 en Nico Rosberg in 2016.

Circuit Sochi Autodrom

De ‘Sochi Autodrom’ is een circuit dat op het Olympisch Circuit van Peking en het Sydney Olympic Park Street Circuit lijkt (zie ook: F1 kalender). Het is 5.848 km lang en telt 18 bochten, waarvan er negen een hoek van om en nabij de 90º hebben. Er zijn verschillende rechte of licht rondlopende stukken; twee daarvan zijn als DRS-zone aangewezen. Er worden 53 rondjes gereden en de race zelf heeft een lengte van 309,75 km in totaal. Het ronderecord staat op 1:35.861 en is van Valtteri Bottas die het in 2018 neerzette.

De race start zondag 29 september om 13:10 uur Nederlandse tijd en zal zo’n twee uur duren.

Voorspellingen Formule 1 GP Rusland

Wedden op Formule 1? De race zal dus voornamelijk een krachtmeting tussen Leclerc en Hamilton worden. Dat denken ook de bookmakersdie 1.68 voor Leclerc noteren en 3.00 voor Hamilton. Vettel, die nog nooit won op Sochi, noteert 5.00, terwijl Bottas, die twee jaar terug nog won, maar liefst 15 noteert. Verstappens kansen liggen op 17.00 en een podiumplek noteert 3.00.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top