Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

Testdagen Formule 1 Barcelona live: check de nieuwe wagens

Formule 1 testdagen Barcelona 2020

Live Formule 1 kijken deze week | Woensdag is het op het Circuit de Barcelona-Catalunya in Spanje zo druk en staat het er zo vol met Formule 1 teams, dat het lijkt alsof er een race op komst is. Toch zullen we nog enkele maanden moeten wachten op de plaatselijke Grand Prix. De teams, waaronder Max Verstappens Red Bull, zijn er nu present voor de winterse Formule 1 testdagen. En die zijn behoorlijk invloedrijk…

Formule 1: Grand Prix van Miami debuteert op de kalender

Formule 1 testdagen 2020

In de afgelopen weken hebben de teams het doek van hun nieuwe bolide afgetrokken. De nieuwe Red Bull, de RB16, ziet er vrijwel hetzelfde uit als in 2019. Maar dat is slechts uiterlijke schijn: het gaat natuurlijk niet om de verfstreepjes aan de buitenkant, maar om de technische tovenarij aan de binnenkant.

Data verzamelen

De Formule 1 teams weten dat hun bolide nog lang niet af is. Motor en chassis moeten nog beter op elkaar worden afgestemd en vooral ook moeten de aerodynamische kwaliteiten worden geperfectioneerd. Om dat te doen hebben de technici data nodig, bakken met data. En die kunnen ze in de fabriek niet krijgen; er zal echt plankgas gegeven moeten worden. De wagens worden vol gehangen met sensoren, zodat data verzameld kan worden over zaken als de luchtstroming, de prestaties bij hoogteverschillen en de bandenslijtage.

Max Verstappen test Red Bull RB16

Woensdag 19 februari van 09:00 tot 18:00 kruipt Max Verstappen achter het stuur van de RB16. Het worden zijn eerste echte meters in de wagen waarin hij wereldkampioen Formule 1 hoopt te worden: 2020 is het laatste jaar waarin hij de jongste wereldkampioen ooit kan worden. Hij heeft vorige week bij de presentatie even rond mogen rijden, maar dat was puur voor de show, en nog zonder Pirelli-banden.

Donderdag gaat Alexander Albon testen en vermoedelijk is vrijdag Max weer aan de beurt in de ochtend, waarna Albon het ‘s middags overneemt. Volgende week zijn er nog drie Formule 1 testdagen, daarvan moet het schema nog worden gemaakt.

Wedden op Formule 1 komend seizoen? Houd dan de rondetijden van de tweede serie testdagen in de gaten. Die kunnen een inkijkje geven in hoe de teams ervoor staan…

Wintertest F1 live kijken op TV

Voorheen waren er acht testdagen, nu dus in totaal zes. De reden is kostenbesparing en wie weet ook het verhogen van de kans dat er later in het Formule 1 seizoen onontdekte problemen opduiken, die de spanning ten goede komen. De komende dagen is het 13 tot 20 graden in Barcelona en komt het zonnetje af en toe door. Echt winterse omstandigheden zijn het dus niet en da’s gunstig voor de teams, want dan lijkt het meer op de omstandigheden van de echte raceweekenden.

Gratis voor Ziggo Sport Totaal klanten

Heb je een abonnement op het F1 TV Pro pakket dan kun je de wintertest live kijken via de F1 TV app. Ook klanten van Ziggo met een Sport Totaal abonnement kunnen de Formule 1 testdagen kijken. Zij kunnen F1 TV Pro (nadat er een account bij Formule1.com is aangemaakt) gratis activeren. De uitzendingen zijn dagelijks van 09.00 tot 18.00 uur.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top