Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

Formule 1: stand van zaken na testdagen Barcelona

De Formule 1 wintertests in Barcelona zitten erop en nu is het aftellen naar zondag 15 maart. Dan begint het nieuwe Formule 1 seizoen pas echt, met de grand prix van Australië. Kunnen we iets concluderen uit de winterse tests van de afgelopen twee weken?

Testdagen Formule 1 2020 afgerond

We houden je niet in spanning: het antwoord is nee. Natuurlijk niet. Het zijn maar tests. De F1-teams willen en hoeven in Barcelona niet te laten zien hoe snel hun bolides kunnen gaan. Het doel is juist heel veel data verzamelen en op basis daarvan verbeteringen aanbrengen. Geen wonder dus dat bijvoorbeeld Max Verstappen een paar keer spinde in zijn nieuwe RB16: de technici zijn nog bezig met het perfect afstellen van de bolide.

De opdracht die de coureurs meekregen was dan ook: rijd zoveel mogelijk rondjes. Want dat levert meer data op. Dit is het lijstje qua aantal rondes in Barcelona:

1. Lewis Hamilton – 466
2. Carlos Sainz – 446
3. Charles Leclerc – 442
4. Sergio Perez – 441
5. Valtteri Bottas – 437
6. Max Verstappen – 414

We kunnen ook een lijstje maken met aantal gereden kilometer per team. En dan blijft Red Bull toch wat achter:

1. Mercedes – 4.203
2. Ferrari – 3.929
3. McLaren – 3.733
4. Racing Point – 3.640
5. Red Bull – 3.631

Mercedes stuur dat wielophanging regelt

De grootste verrassing van de F1 testdagen was het nieuwe stuur van Mercedes, het team dat al jaar in jaar uit het constructeurskampioenschap wint. Lewis Hamilton en Valtteri Bottas bleken het stuur naar zich toe te kunnen trekken. Dat deden ze vlak voor het ingaan van de bocht, waardoor de wielophanging veranderde. Leuk en spraakmakend, maar wat het precies oplevert is nog ongewis. Wel ploften er een paar motoren: het team moest drie motoren inzetten gedurende de zes testdagen.

Ferrari bleef met zijn SF1000 qua tijden wat achter op Mercedes en Red Bull, maar zoals uitgelegd: dat betekent in deze fase helemaal niets. Vorig jaar noteerden Sebastian Vettel en Charles Leclerc de beste tijden, maar aan het eind van het seizoen stond geen van hen in de top drie van het F1 klassement.

Red Bull wil Max Verstappen jongste wereldkampioen F1 maken

Helmut Marko, als adviseur een van de gezichten van Red Bull, is content met de verrichtingen in Barcelona. “De auto heeft gedaan wat we er vooraf van hadden verwacht en gehoopt. We beginnen dan ook met een positief gevoel aan het seizoen. Ons doel, om van Max Verstappen de jongste wereldkampioen ooit te maken, is weer een stap dichterbij gekomen.”

Wedden op Formule 1 | Bookmakers noteren Lewis Hamilton weer als grootste favoriet met een quotering van 1.52. Max Verstappen volgt @5.50 op de hielen gezeten door Bottas.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top