Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

eSports Virtual Grand Prix Series vervangen Formule 1 races

Max Verstappen is een van de coureurs die puur uit verveling (en omdat het fun is natuurlijk) meedoet aan online simraces, oftewel Formule 1-races via de simulator. Hij, en andere F1-helden, nemen het op tegen professionele gamers. Nu er door het coronavirus geen echte Grands Prix worden georganiseerd, bieden de simraces vermaak voor racefans.

eSports Virtual Grand Prix Series vervangen Formule 1 races

eSports Virtual Grand Prix Series F1

In de derde week van maart kondigde de organisatie achter de Formule 1 aan dat er een reeks simraces op de agenda zou komen: de Esports Virtual Grand Prix Series. De 1e virtuele race was de GP van Bahrein op 22 maart. Doordat het online evenement in alle haast op poten werd gezet was het nog geen geweldig spektakel. De enige F1-coureur die meedeed was Nicholas Latifi, niet echt de topnaam waar iedereen op zat te wachten. Landon Norris had ook ingetekend, maar de Brit kampte met een internetstoring.

Formule 1 coureurs simracen

De 2e race, de Grand Prix van Australië, was al een hele verbetering. Charles Leclerc, Alexander Albon, Lando Norris, Antonio Giovinazzi, George Russell en Nicholas Latifi stonden aan de streep. De race werd gewonnen door Leclerc. Eigenlijk stond de GP van Vietnam op de rol, maar de game F1 2019 bevat dat circuit niet, dus daarom werd maar voor Albert Park gekozen.

Ieder weekend dat er een race op de F1 kalender gepland stond, zal er een virtuele Formule 1 GP worden georganiseerd.

Max Verstappen in andere simcompetities

Je zal nu denken: waarom deed Max Verstappen niet aan die simraces mee? De coureur van Red Bull heeft zijn vizier gericht op andere simcompetities, zoals de All-Star Esports Battle en de Pro Fun Cup op iRacing. Hij zit in zijn woonplaats Monaco achter zijn stuurtje en beeldscherm. “Hierdoor blijf ik scherp. Ik kan ook niet veel anders doen, want iedereen moet binnen blijven. Zo’n event met professionele ‘echte’ coureurs en simcoureurs samen, is geweldig. Het is goed voor iedereen, je blijft scherp en je probeert elkaar te verslaan.”

Verstappen heeft zelfs al een heuse sim-titel gewonnen. Vorige week pakte hij de eindzege in het kampioenchap Real Racers Never Quit by Team Redline. Dat is dan weer geen Formule 1 simulatie, want de deelnemers racen in een LMP2-auto en benutten het platform van iRacing.

Kortom, het is dus een wirwar van de virtuele races, al dan niet op basis van de Formule 1. Check af en toe het kanaal van Max Verstappen op Twitch, dan kan je er op tijd bij zijn als hij in zijn virtuele bolide stapt. Wedden op eSports is overigens bij het gros van de bookmakers mogelijk. Wie weet komen er binnenkort ook mogelijkheden om in te zetten op de simraces.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top