Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

Formule 1: Max Verstappen blijft bij Red Bull, wat doet de rest?

Vorige week kwam er eindelijk meer duidelijkheid: Max Verstappen heeft voor drie jaar bijgetekend bij Red Bull. Daarmee kwam er een einde aan de speculaties dat Max naar Mercedes zou vertrekken omdat Hamilton gesprekken voerde met Ferrari – maar niemand wist nog wat hij echt ging doen.

Stoelendans Formule 1 2020

Spannende tijden voor de Formule 1 teams want van meer coureurs dan ooit liep het contract af. Verstappen, Hamilton, Sebastian Vettel, Charles Leclerc, die inmiddels heeft bijgetekend bij Ferrari, Daniel Ricciardo, die beweert dat Mercedes zeer geïnteresseerd is in hem, Valtteri Bottas en nog een handvol coureurs uit de kleinere teams. Er werd rekening mee gehouden dat er flink wat verschuivingen zouden kunnen zijn aan de start van het komende F1 seizoen 2020.

Red Bull vreesde transfer Max Verstappen naar Mercedes

Vanwege de vele aflopende contracten kon het wel eens een heel spannende ‘transferperiode’ worden in de Formule 1. Want behalve de beste coureurs binnenhalen, moet het ook binnen een team én strategisch allemaal kloppen. Als er veel wordt geschoven, maakt dat de puzzel ingewikkelder. Helmut Marko, de adviseur van team Red Bull, heeft slapeloze nachten gehad over de gedachte “Wat nu als Hamilton aankondigt dat hij stopt bij Mercedes en ze Max een geweldig aanbod doen om zijn stoeltje over te nemen? Dat het merk dat je vleugels geeft met Verstappen een goudhaantje in huis heeft gehaald, zijn ze zich zeker na zijn succesvolle afgelopen seizoen zeer bewust.

Geen Verstappen én Leclerc samen bij Ferrari

“We konden alleen maar gissen wat het exacte verhaal was tussen Ferrari en Hamilton,” zei Marko nadat bekend was geworden dat Lewis Hamilton niet naar Ferrari vertrekt en Verstappen zijn contract met Red Bull voor drie jaar had verlengd. “Wat wel duidelijk was, was dat Mercedes iets zou moeten doen als Hamilton in 2021 naar Ferrari zou vertrekken. En dan is Max natuurlijk de eerste coureur tot wie ze zich zouden wenden,” aldus Marko.

Ferrari zou ook blij zijn met de komst van Verstappen, maar alleen op het moment dat Leclerc het team zou verlaten. Zoals Max al aangaf in een interview met Ziggo in december, zou het niet werken met twee kapiteins op het Ferrari-schip. “Ik denk niet dat dat zal gebeuren”, zei Verstappen over een potentiële overstap naar het team uit Marinello. “Ik kan goed met hem [Leclerc] overweg… Je moet alleen geen twee potentiële nummers één naast elkaar willen hebben,” aldus Verstappen.

Formule 1 kampioenschap winnen met Red Bull

Max Verstappen liet weten dat hij blij is dat hij nog eens drie jaar bij Red Bull kan blijven. “Red Bull geloofde in me en gaf me de kans om in de Formule 1 te beginnen, waarvoor ik nog steeds heel dankbaar ben,” zei de 22 jarige Nederlander. “Ik wil winnen met Red Bull en ons doel is om samen te strijden voor een wereldkampioenschap”. Dat Max voor Red Bull heeft gekozen betekent ook dat hij gelooft in zijn titelkansen met dit team. Ook wordt er beweerd dat Red Bull-eigenaar Dietrich Mateschitz uit de F1 zou stappen als Verstappen naar Ferrari of Mercedes had gegaan.

Blijft Sebastian Vettel bij Ferrari?

Hamilton lijkt dus bij Mercedes te blijven en gaat zeker niet naar Ferrari. Charles Leclerc blijft in elk geval wel bij Ferrari. Wat Sebastian Vettel komend Formule 1 seizoen zal doen, is op dit moment nog niet bekend. Dat hij niet de resultaten heeft geboekt die Ferrari van de meervoudig wereldkampioen had verwacht, mag duidelijk zijn. Zijn stoeltje bij Ferrari is dan ook nog lang niet zeker. Vettel kwam binnen als de nummer één van het team, maar Leclerc heeft die positie nadat hij binnenkwam eigenlijk meteen van hem overgenomen.

Stoppen met Formule 1

Leclerc en Vettel strijden al van jongs af aan tegen elkaar sinds ze voor het eerst plaatsnamen in een kart, en weten als geen ander hoe ze elkaar moeten uitdagen tot meer. Binnen een team kan zo’n strijd echter een verkeerde uitwerking hebben, zeker met een heethoofd als Sebastiaan Vettel die niet meer de nummer één is. Als Vettels contract bij Ferrari niet wordt verlengd, is de kans groot dat hij stopt met F1.

Ook al is nog niet officieel bekend of Hamilton uiteindelijk bij Mercedes blijft, is hij op dit moment wel bij de bookmakers favoriet voor de kampioenstitel in 2020. Hamilton noteert 1.60. Max Verstappen is de reservefavoriet met odds van 4.50. Ook van Leclerc wordt veel verwacht, hij heeft een notering van 5.50. Sebastian Vettel, waarvan nog niet bekend is of hij bij Ferrari blijft, noteert momenteel 8.00. Check de wedden op Formule 1 pagina voor actuele quoteringen.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top