Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

Max Verstappen start als tweede in F1 Grand Prix Abu Dhabi

Formule 1 Grand Prix Abu Dhabi 2019 | Wereldkampioen F1 Lewis Hamilton start van pole met naast hem onze eigen Max Verstappen. De Nederlander van Red Bull reed de derde tijd op het Yas Marina-circuit maar vertrekt vanaf de tweede plek. Ondertussen maakten de Ferrari mannen Vettel en Leclerc weer eens ruzie tijdens de kwalificatie voor de Grote Prijs van Abu Dhabi. Valtteri Bottas reed de tweede tijd in zijn Mercedes maar vanwege een motorwissel start hij achteraan.


Formule 1: Mercedes heerst in Abu Dhabi

Verstappen kan terugkijken op een goede kwalificatie in Abu Dhabi. Alles klopte, de wagen is goed en Max is in vorm – het enige is dat de snelheid van de Red Bull-bolide het nèt niet haalt bij de Mercedessen. Mercedes, met de pole voor Hamilton en de tweede tijd van Bottas, heerst dus ook weer op het circuit van Abu Dhabi.

Ferrari ruziet

Ferrari lukte het wel om als vierde (Leclerc) en vijfde (Vettel) te kwalificeren, maar het echte vuur ontbrak. Nadat de twee teammaats op elkaar vlogen in Brazilië, vlogen ze elkaar in Abu Dhabi opnieuw in de haren via de radio. Leclerc had snelheid geminderd en Vettel gaf hem daarom de schuld dat zijn wagen niet sneller was. Zo iets dus.

Laatste Formule 1 race Max Verstappen

Voor Max Verstappen is de derde tijd goed nieuws, en morgen tijdens de F1 GP Abu Dhabi starten vanaf de eerste rij nog beter. Zolang de Ferrari’s achter hem blijven zitten en daar hun onderlinge ongenoegens uitvechten, houdt de Limburger zicht op het behouden van de derde plaats in het F1-eindklassement van 2019.

Lewis Hamilton is al wereldkampioen Formule 1 met 10 racewinsten en 387 punten. Bottas staat tweede met 4 racewinsten en 314 punten. Verstappen staat derde met 3 gewonnen races en 260 punten. De voorsprong op Leclerc, die vierde staat met 249 punten en twee gewonnen races, is maar klein. Vettel staat vijfde met 230 punten en vormt geen bedreiging meer voor Verstappen.

Vettel snelste in Abu Dhabi

Het Yas Marina Circuit in Abu Dhabi is een semi-stratencircuit en ligt temidden van jachthavens, luxe-appartementen, en themaparken. De eerste F1-race werd er in 2009 gereden. De lengte van het circuit is 5,554 km en er worden 55 ronden gereden; de race heeft een totale lengte van 305,355 km. De snelste ronde die ooit werd gereden ging in 1:40.279 en staat op naam van Sebastian Vettel, die het record neerzette in 2009, het eerste jaar dat er geracet werd in Abu Dhabi.

Het Formule 1 circuit heeft maar één echt lang recht stuk en een lang stuk dat licht is gebogen in sector 1, en daar bevinden de twee DRS-zones zich. Verder kent het veel korte rechte stukjes en een dozijn haakse bochten,plus nog wat scherpere en minder scherpe. Officieel worden er 21 bochten geteld.

Voorspellingen Formule 1 GP Abu Dhabi

De belangrijkste vraag voor ons is of Max Verstappen de derde plaats in het klassement kan vasthouden. De vraag of hij de Formule 1 GP van Abu Dhabi kan winnen, is minstens zo belangrijk. Bookmakers zien Hamilton zijn elfde race van het Formule 1 seizoen met de vingers in de neus winnen en noteren 1.50 voor de Brit van Mercedes. Maar de kans dat Verstappen zijn tweede startplek kan omzetten in winst wordt ook met duidelijke odds genoteerd: 3.75.

Rijden Ferrari’s de race uit?

Leclerc noteert 10.00 en Vettel is eigenlijk al niet meer in de picture voor de winst met een notering van 15.00. De voorspelling dat niet beide Ferrari’s de race uitrijden, noteert bij de bookmakers 4.50, terwijl de onmogelijke mogelijkheid dat Bottas zich van achterop naar het podium rijdt om daar met teamgenoot Lewis te staan odd van 5.00 noteert.

Abu Dhabi is de finale van het Formule 1 seizoen van 2019. De komende maanden zal er flink geschoven gaan worden met coureurs, omdat het contract van veel van de F1-piloten afloopt. Voor de F1 in 2020 noteert Verstappen alvast 4.00 voor de titel.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top