Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

Formule 1: Max Verstappen start in Grand Prix Frankrijk vanaf P4

Formule 1 GP Frankrijk voorspellingen
Wedden op Max Verstappen

Zondag om 15:10 uur gaat de F1 Grand Prix van Frankrijk van start op het circuit Paul Ricard in het zuiden van het land. Max Verstappen legde bij de Formule 1 kwalificaties van zaterdagmiddag beslag op P4. Pole position is voor Lewis Hamilton en hij wordt op de voorste rij vergezeld van zijn teamgenoot Valtteri Bottas.

Lees verder voor de beste weddenschappen voor de race.

Testdagen Formule 1 Barcelona live: check de nieuwe wagens

F1 Grand Prix Frankrijk

Het is de 88e keer dat de Grote Prijs van Frankrijk plaatsvindt. Je zou dus kunnen zeggen dat la douce France vaste prik is op de F1-kalender, maar toch viel er tot 2018 zomaar een gat van tien jaar zonder Formule 1 GP van Frankrijk.

Circuit Paul Ricard

Paul Ricard lijkt grotendeels op het circuit van Barcelona. De lengte is 5,8 kilometer en de coureurs moeten 53 keer over de start- en finishstrepen rijden voordat de klus erop zit. Het is geen overdreven technisch circuit, wat betekent dat bruut motorvermogen hier meer invloed zal hebben op het resultaat dan echte stuurmanskunst of de wegligging in de (tragere) bochten.

Lewis Hamilton de absolute favoriet

Alle vorige zeven races van het Formule 1 seizoen 2019 werden een prooi voor Mercedes en ook ditmaal kunnen we niet om regerend F1 wereldkampioen Lewis Hamilton heen als favoriet. Of hij nou wel of niet van pole start, het leven lacht de Brit momenteel zo toe dat de zaakjes telkens weer zijn kant opvallen.

Valtteri Bottas zit hem af en toe dwars, maar de Fin komt uiteindelijk tekort om zijn stalgenoot een heel seizoen lang voor de wielen te rijden. Hamilton heeft inmiddels 62 punten voorsprong op wat zijn grootste rivaal had moeten worden, viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel.

Afscheid Sebastian Vettel?

Vettel zeult al twee weken zijn frustraties over de uitkomst van de vorige Grand Prix met zich mee. Hij kreeg, nadat hij van de baan was gespind en bij het terugkeren daarop Hamilton hinderde, een tijdstraf van vijf seconden aan de broek. Zijn team Ferrari tekende beroep aan en dat is inmiddels afgewezen.

De Duitser gaf tegen de pers een speech over dat Formule 1 met al zijn regeltjes en straffen inmiddels niet meer de sport is waarop hij ooit verliefd was geworden. Het klinkt een beetje als de woorden van een man die bezig is met afscheid nemen – ook omdat het steeds pijnlijker duidelijk wordt dat hij niet meer onder
hoge druk foutloos kan blijven en Hamilton wel.

Max Verstappen en Leclerc podiumkandidaten

Blijven over Charles Leclerc (Ferrari) en Max Verstappen als reële podiumkandidaten. Nu we Leclerc wat beter leren kennen blijkt hij misschien het echte killersinstinct en de meedogenloosheid te missen om uit te groeien tot een grote Formule 1 kampioen.

Sociaal en menselijk gezien is het wellicht aangenaam dat hij telkens de fout bij zichzelf zoekt en de hand in eigen boezem steekt, maar in de brute wereld van topsport heb je ook een grote mond en een intimiderend aura nodig. Nice guys finish last. En over Verstappen kunnen we helaas kort zijn: hij haalt het maximale uit zijn Red Bull met Honda-motor, maar dat maximale is dit seizoen erg vaak plek vier gebleken.

Voorspellingen Formule 1 GP Frankrijk

Wedden op Formule 1? Lewis Hamilton staat bij de bookmakers voor winst op 1.40, Valtteri Bottas noteert 3.50, en gokken op een zege voor Charles Leclerc  levert 15.00 x je inleg op en wedden op Max Verstappen 17.00 x (gokken op een podiumplaats noteert 2.25). De notering voor Hamilton is geen vetpot maar het is gewoonweg de enige verdedigbare weddenschap om te maken.​

Winst Hamilton voor 1.40 x je inleg
#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top