Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

Formule 1: Max Verstappen verdedigt titel GP Oostenrijk vanaf P3

Formule 1 voorspellingen Max Verstappen
Beste weddenschappen

Max Verstappen gaat zondag om 15:10 bij de F1 Grand Prix van Oostenrijk van start op P3. De Red Bull Ring in Spielberg is het thuiscircuit van zijn werkgever. Charles Leclerc van Ferrari greep pole position, Lewis Hamilton staat schuin achter hem op de eerste startrij.

Formule 1 moet boeiender

Een heel boeiend Formule 1-seizoen is het tot nu toe niet. Mercedes is zo dominant als het maar kan en boekte acht zeges op rij, terwijl we van de gehoopte onderlinge strijd tussen wereldkampioen Lewis Hamilton en Valtteri Bottas ook niet zoveel meer hoeven te verwachten.

In diverse kranten, podcasts en F1-sites woedde in de afgelopen dagen het debat over wat er moet gebeuren om meer spanning en sensatie in de koningsklasse van de autosport te krijgen. Er werden nogal bizarre oplossingen geopperd als sprinklers aanzetten en zo racebanen onder water zetten, coureurs in de omgekeerde volgorde van het klassement laten starten of iedereen dezelfde wagen en motor geven.

Bookmakers voorspellingen Formule 1: Max Verstappen gokken GP Oostenrijk | Getty

Formule 1 als topsport een apart verhaal

Als we heel eerlijk zijn moet ook een die-hard racefan toegeven dat Formule 1 als topsport niet heel veel voorstelt. Stel dat Tom Dumoulin de Tour mag rijden op een racefiets en Chris Froome op een krakende houten driewieler moet stappen. Of stel dat Sven Kramer mag schaatsen op fonkelnieuwe Vikings en dat Patrick Roest moet starten op verroeste doorlopers. In het voetbal zijn er ook extreme verschillen in budget, maar daar staan in elk geval 22 man met soortgelijke kicksen op het veld die allemaal om dezelfde bal strijden.

Extra probleem is dat niemand in zijn vrije tijd even kan oefenen om beter te worden in F1, want waar haal je een bolide en circuit vandaan? Een kind kan niet ‘op formule 1 gaan’, wel op bijvoorbeeld karten, wat peperduur is. Daardoor is de talentenpool extreem gelimiteerd.

F1 is geen geflirt meer met de dood

En dat is waar het wringt. Als Formule 1 geen bevredigende sportieve en competitieve waarde biedt, dan moet het dat compenseren met spektakel. En daar ontbreekt het aan. Er zijn nu zoveel regeltjes, zoveel veiligheidsmaatregelen (de Halo, geen brandstof meer tanken) en ook nog maar zo weinig coureurs tegelijk op de baan (er zijn maar 10 teams en 20 rijders, vroeger waren er nog zoveel dat niet eens iedereen na de kwalificaties mee mocht doen). Daardoor zijn er minder crashes, er wordt niet meer zo opzichtig geflirt met de dood. Hoe cynisch het ook klinkt, daardoor verliest F1 zijn stoerheid.

Max Verstappen profiteert minder

Terug naar Oostenrijk nu. Tot nu toe was Lewis Hamilton maar eenmaal succesvol in Oostenrijk. Dat lijkt meer met pech te maken te hebben dan met het karakter van het korte circuit: slechts 4,3 km. De rechte stukken zijn niet extreem lang, de bochten kunnen wel snel worden genomen. Een prima baan dus voor Mercedes, met te weinig lange stukken voor Ferrari. Nu Ferrari de Mercedessen amper weet te pushen is er ook minder risico op incidenten voorin, waar Max Verstappen in het verleden van wist te profiteren.

Kansen in F1 GP Oostenrijk voor Max Verstappen

Wat dat betreft is het positief dat er een Ferrari tijdens de Formule 1 Grand Prix van Oostenrijk op P1 start. Wie weet zitten Leclerc en Hamillon elkaar flink in de haren, zodat er voor Max Verstappen weer eens meer in zit dan de vierde of vijfde plek. De kleine gaatjes in de derde kwalificatiesessie zijn veelbelovend: Verstappen was nog geen twee tienden langzamer dan Hamilton. In Q1 zette de Nederlander de beste tijd neer.

Voorspellingen F1 Oostenrijk

Wedden op Formule 1? Charles Leclerc noteert bij de bookmakers 1.60 voor de winst, toch een beetje gierige notering gezien alle strapatsen van Ferrari in 2019. Lewis Hamilton staat op 4.50 en is onze tip. Max Verstappen staat op 5.00 en Bottas eveneens.​

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top