Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

Max Verstappen begint aan F1 Grand Prix Groot-Brittannië vanaf P4

F1 GP Silverstone voorspellingen
Gokken op podium Max Verstappen 

Max Verstappen mag de Formule 1 Grand Prix van Groot-Brittannië zondagmiddag om 15:10 uur beginnen vanaf P4, achter polesitter Valtteri Bottas, Lewis Hamilton en Charles Leclerc. De top vier zit binnen twee tienden van elkaar.

Bookmakers Max Verstappen begint aan F1 Grand Prix Groot-Brittannië vanaf P4 | Getty

Is Max Verstappen nu echt net zo snel?

Wat is de F1 toch saai, wat is de F1 toch een spektakel. De meningen over dit seizoen van de koningsklasse van de autosport draaiden na de GP van Oostenrijk flink bij. Voor het eerst dit jaar won er geen Mercedes-coureur en bovendien zorgde Max Verstappen met een even knappe als verrassende inhaalrace voor zijn eerste zege van 2019.

De vraag is natuurlijk: heeft Red Bull nu echt net zo’n snel ‘pakket’ (motor plus chassis) als Mercedes, of kon het eenmalig profiteren van de problemen bij Mercedes (met name oververhitting) en Ferrari (niemand weet precies wat daar nou telkens fout gaat).

Samenzweringstheorieën na winst GP Oostenrijk

Omdat Formule 1 zo’n ondoorzichtig wereldje is, waarin krankzinnige bedragen zijn gemoeid, over elke beslissing jaren wordt vergaderd en het politieke machtsspel veel boeiender is dan de race op het asfalt, wemelde het na die Oostenrijkse grote prijs weer van de samenzweringstheorieën.

Sommigen meenden zelfs serieus, dat de eigenaar van het hele F1-circus (Liberty Media) heeft aangedrongen bij Mercedes dat ze met opzet een GP-tje zouden verprutsen, puur om wat opwinding te veroorzaken.

Hamilton en Bottas heersers op Silverstone

Op het F1 circuit van Silverstone zullen Lewis Hamilton en Valtteri Bottas van Mercedes normaliter weer de lakens uitdelen. De renstal won vijf van de afgelopen zes edities en wat het weer betreft zijn de omstandigheden dit weekend stukken milder. Silverstone heeft een lengte van 5,9 kilometer, telt achttien bochten en vier middellange stukken. De Max-fans zullen hun hoop vooral vestigen op enkele technische bochten waarin de topcoureurs zich van de mindere goden kunnen onderscheiden.

Hamilton heeft op deze baan al vijf zeges op zak en zou met zes overwinningen het huidige record aanscherpen. Zoals altijd zal veel afhangen van de start, maar als incidenten uitblijven, lijkt Bottas de grootste favoriet om als tweede over de finishlijn te rijden.

Voorspellen Formule 1 GP Silverstone

Het zit dit Formule 1 seizoen niet mee bij het Ferrari-duo Charles Leclerc en Sebastian Vettel, al zullen ze ook moeten constateren dat ze zelf te veel foutjes maken of niet meedogenloos genoeg zijn. Zo liet Leclerc in het gevecht met Verstappen van twee weken terug de deur wel erg wijd openstaan om te worden ingehaald.

Wedden op Formule  1 GP Silverstone? Lewis Hamilton staat genoteerd op 2.00 voor de winst, Valtteri Bottas op 2.50, Max Verstappen op 9.00 en een zege van Charles Leclerc heeft een quotering van 11.00. Gezien deze noteringen zouden we voor Bottas kiezen, die immers van pole start.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top