Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

Formule 1: P2 voor Max Verstappen in GP Duitsland

Voorspellingen Formule 1 GP Duitsland

Max Verstappen heeft bij de kwalificaties voor de Grand Prix van Duitsland startpositie twee veroverd. De Nederlander start zondag om 15:10 uur op de Hockenheimring achter Lewis Hamilton en kan in de achteruitkijkspiegel Valtteri Bottas en Pierre Gasly zien.

De F1 kwalificaties liepen uit op een zeperd voor Ferrari. Sebastian Vettel kwam niet voorbij Q1, de eerste van de drie fases, en moet vanaf P20 starten. Charles Leclerc had in Q3 mankementen en verscheen niet op het asftalt. Daardoor start hij vanaf P10.

Formule 1 GP Emilia Romagna Imola

Max Verstappen dit F1 seizoen vijfde

De grote prijs van Duitsland is voor Mercedes de thuisrace. Lewis Hamilton, de regerend wereldkampioen in de koningsklasse van de autosport, en zijn stalgenoot Valtteri Bottas zijn dit Formule 1 seizoen ongenaakbaar. Van de tien races tot nu toe won Mercedes er negen, zevenmaal bezetten ze de eerste twee plekken. Max Verstappen staat in zijn Red Bull in het klassement knap derde, al is het gevaar groot dat Ferrari eindelijk de grotere potentie van zijn bolide gaat omzetten in meer podiumplekken en punten, waardoor de Limburger het seizoen wellicht eindigt op plek vijf.

Duel Mercedes-Red Bull op Hockenheimring

Zo op het eerste gezicht is dit circuit niet de ideale plek voor Verstappen en zijn collega Pierre Gasly om de Red Bull naar een topklassering te sturen. De ring is 4,5 kilometer in lengte en telt zeventien bochten. Sommige daarvan lenen zich prima voor inhaalacties, maar al met al is dit een circuit waarop vooral bruut motorvermogen gaat bepalen wie voorop blijft.

Hamilton stond op de Hockenheimring al viermaal eerder op de hoogste trede, vorig jaar zelfs door op te rukken vanaf P14 op de startgrid. Maar nu Red Bull in elk geval bij de start geen Ferrari’s in de hek heeft nijgen, krijgen we hopelijk een duel tussen Max Verstappen en het Mercedes-duo.

Vettel langste tijd gehad bij Ferrari

Sebastian Vettel ging vorig Formule 1 seizoen lange tijd aan de leiding, tot een crash hem kansloos maakte voor een fraaie finish. Ook 2019 is een verre van foutloos seizoen voor de Duitser en het rumoer zwelt aan dat hij zijn langste tijd bij Ferrari wel heeft gehad, zeker gezien de Italiaanse renstal met Charles Leclerc alvast de kopman van de toekomst in huis heeft.

Regen tijdens Formule 1 GP Duitsland

Er is een klein kansje dat het zondagmiddag boven het circuit gaat regenen. Dat verandert alles, dan komt het minder neer op techniek en power en meer op stuurmanskunst. Verstappen heeft jaren terug in Brazilië al bewezen dan een klasse apart te zijn. In het home van Red Bull zullen ze hun gezichten dus niet alleen tegen de batterij monitoren hebben geplakt, maar vooral ook richting de hemel, speurend naar grijze wolken.

Gaat Max het flikken?

Wedden op Formule 1? Lewis Hamilton noteert bij de bookmakers 1.55 voor de zege, Max Verstappen 3.50 en Valtteri Bottas 8.00. Heeft Hamilton een probleemloze start, dan kan hij onbedreigd naar de geblokte vlag racen. Maar zijn notering is niet zo aantrekkelijk, dus de tip is erop gokken dat Verstappen flink kan aandringen bij Hamilton, en dat de Brit een verhitte strijd niet de moeite waard vindt en genoegen neemt met plek twee.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top