Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

Formule 1 Grand Prix België: Ferrari met Leclerc op pole favoriet

Formule 1 GP België voorspellingen
1 september 2019

Max Verstappen start morgen in F1 Grand Prix vanaf de vijfde plek op het circuit van Spa-Francorchamps. Charles Leclerc start van polepositie, met Sebastian Vettel op de tweede plek en achter zich op de tweede rij Lewis Hamilton en Valtteri Bottas.

Verstappen start P5 in F1 GP België

De wagen van Verstappen werkte niet mee, er waren problemen met de motor en ook na vervanging gaf de boordcomputer nog fouten aan. Max was er vrij kalm onder, en gaf aan dat het eigenlijk een soort wonder was dat hij met zijn Red Bull nog zo dicht in de buurt van de twee Mercedessen kon komen.

Geluk in kwalificatie

Spa is een circuit waar de Red Bulls het niet zo goed doen. Hij hoopt dat hij tijdens de race in België, als het weer een stuk koeler is dan tijdens de kwalificaties, kan profiteren van het weer. Max’ vijfde plaats op het startgrid was ook deels geluk. Zijn F1 kwalificatie liep niet lekker en omdat de laatste sessie vanwege een ongeluk werd stilgelegd, telde zijn tweede, betere tijd.

Formule 1 Ferrari

Podiumplaats F1 GP Spa mogelijk

Ondanks de tegenslag, kijkt Max Verstappen positief naar de race. “Die ‘errors’ zijn een beveiliging, zodat de motor niet stuk gaat. Dat hoeft tijdens de race geen probleem te zijn. Ik verwacht dat we morgen dicht bij Mercedes zitten. Dat betekent dat ook een podiumplaats niet onmogelijk is. Als er niks gebeurt, wint Ferrari. Maar bij hen weet je maar nooit,” besloot Max lachend.

Lewis Hamilton gecrasht

Ook Hamilton had pech, hij crashte hard en had de mazzel dat de monteurs zijn wagen op tijd konden repareren. Maar een zesde Belgische pole zat er niet in voor de Brit van Mercedes die genoegen moest nemen met de derde startplaats. Maar dat was nog niet alles, want ook Robert Kubica en Antonio Giovinazzi hadden panne: hun motoren vlogen in de fik.

Regen niet uitgesloten

Leclerc was een fractie sneller dan zijn Ferrari-teamgenoot Vettel en leek met veel groter gemak zijn snelle rondjes te rijden. Maar het veranderende weer kan daar verandering in brengen. Bovendien is een buitje niet uitgesloten. Vettel en Hamilton hebben de beste kaarten en beide Formule 1 coureurs wonnen al drie keer de Formule 1 Grand Prix van België. Bij nat weer is een podiumplek voor Max Verstappen zeer goed mogelijk.

Voorspellingen Formule 1 Grand Prix België

Verstappen is na zijn overwinningen in Duitsland en Oostenrijk en zijn tweede plaats in Hongarije, dit keer géén favoriet bij de bookmakers. Bij het wedden op Formule 1 noteert Leclerc 1.85 voor de zege, Vettel 3.50 en Hamilton 4.25. Verstappen moet het doen met odds van 15.00. De kans dat nieuwkomer Alexander Albon de eerste is die de race moet verlaten, is 11.00.

De eerste GP werd in 1950 gereden op Circuit de Spa-Francorchamps. Het circuit is 7,004 km lang en er worden 44 ronden gereden en de race telt in totaal 308.052 km. De snelste ronde staat op naam van Valtteri Bottas die het record afgelopen Formule 1 seizoen reed. Het circuit heeft 2 DRS-zones, enkele rechte stukken en ook enkele venijnige bochten, met name bocht 1 en 8. In totaal telt het circuit 19 bochten.

De race begint zondag om 15:10

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top