Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

F1 GP Italië: Leclerc pakt pole op Monza na chaotische kwalificatie

Voorspellingen Formule 1 GP Italië
Zondag 8 september 2019

Charles Leclerc start tijdens de F1 Grand Prix van Italië van pole met naast zich Lewis Hamilton in de Mercedes en achter zich Valtteri Bottas, ook in de Mercedes. Ferrari collega Sebastian Vettel start als vierde. Max Verstappen heeft een penalty vanwege een motorwissel en start achteraan.

Bookmakers schatten de kansen van Leclerc en Hamilton gelijk in. Het wordt morgen een mooi gevecht tussen de Ferrari’s en Mercedessen.

F1 GP Italië: Leclerc pole Monza kwalificatie

Charles Leclerc pole Formule 1 GP Italië

Charles Leclerc pakt dus opnieuw de pole en maakt goede kans om de eerste overwinning voor Ferrari te behalen op het thuiscircuit van de Scuderia Ferrari sinds 2010, toen Fernando Alonso won op Monza. Samen met Carlos Sainz (McLaren) was hij ook de enige die überhaupt een tijd neerzette, want door een crash van Kimi Räikkönen kon de rest niet binnen de tijdslimiet finishen. Kortom: de F1 kwalificaties voor de Italiaanse GP verliepen chaotisch. De farce is compleet omdat Leclerc op basis van zijn eerste rondje won.

Gevecht met Ferrari’s op Monza

“Ik moet dankbaar zijn dat ik op de eerste rij sta”, zei wereldkampioen Hamilton. “We krijgen morgen ruzie met de Ferrari’s. We kunnen ze splitsen en het is een mooie positie om te hebben. We kunnen ze een goed gevecht leveren.” Maar zijn positie is ook gevaarlijk: Monza is een circuit met effectief maar elf, niet al te ingewikkelde bochten. De Mercedessen kunnen in de slipstream van Leclerc gaan zitten en pas toeslaan op het meest gunstige moment. We kunnen verschillende van dit soort duels verwachten en het is jammer dat Max Verstappen niet voorin start, want zorgen dat iemand er niet langs kan is wat Max als geen ander in de vingers heeft.

Nieuwe motor Max Verstappen

Max Verstappen start dus achterin tijdens de Italiaanse Grand Prix omdat de motor van zijn bolide voor de vierde keer dit jaar werd vervangen. Niet dat het veel hielp, want toen de wagen op de baan was om tijdens de F1 kwalificatie toch en tijd neer te zetten, keerde de Limburger na vier minuten al terug en liet via de boordradio weten: “geen motorvermogen”.

Wat de nieuwe motor tijdens de race kan, is dus ook morgen nog spannend – en of hij dan überhaupt wel het nodige vermogen kan leveren. Terugkomen vanaf de achterste plaats en een podiumplek bereiken, is het beste waarop Verstappen kan hopen.

Monza oudste F1 circuit

Het circuit van Monza heeft de beetje de vorm van een sok. telt elf bochten, twee DRS-zones, en een lengte van 5,793 km. Het is een van de alleroudste circuits en de eerste GP werd er in 1950 gereden. In totaal leggen de coureurs 53 rondes af en de Formule 1 race telt in totaal 306,72 km. De snelste ronde ooit staat al sinds 2004 op naam van Rubens Barrichello die een tijd van 1:21.046 neerzette. De race begint om 15:10 uur.

Omdat de F1 kwalificatie totaal chaotisch verliep, Verstappen helemaal geen tijd neerzette, het een ouderwets een-tweetje tussen Ferrari en Mercedes lijkt te worden en de weersomstandigheden in Monza mogelijk tóch nog een buitje in petto hebben, is het lastig te voorspellen of er nog een andere coureur aanspraak kan maken op een podiumplek.

Wat het wedden op Formule 1 zondag betreft: Leclerc is bij de bookmakers favoriet voor de zege en noteert 2.00 bij Mr Green Sport. Hamilton noteert 2.25, Vettel 7.00 en Bottas noteert 10.00. Voor Verstappen biedt deze bookie odds van 34.00 als hij het onmogelijke mogelijk maakt en 19.00 als hij de eerste coureur is die de baan verlaat.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top