Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

Max Verstappen met Red Bull favoriet F1 GP Bahrein

Zondag 5 maart om 16.00 uur Nederlandse tijd is de eerste Formule 1 race van 2023: de F1 Grand Prix van Bahrein. Daarvoor zijn er natuurlijk de gebruikelijke vrije trainingen en de kwalificatie. Die is zaterdag om 16.00 uur en Max Verstappen is bij Unibet favoriet voor de pole.

Formule 1 seizoen 2023 van start met GP Bahrein

Vorige week werden de wintertests gehouden, ook in Bahrein. En elk jaar wordt rondom die tests waarschuwingen afgegeven dat “het allemaal nog niks zegt” en toch is er dan een hoop heisa over. De samenvatting dit jaar was dat Red Bull erg tevreden oogde, Mercedes een tikje chagrijnig (ook al is het probleem met het stuiteren opgelost) en Ferrari strijdlustig.

Red Bull, Ferrari en Mercedes

Andere teams hoeven we niet echt te noemen, want net als de vorige jaren strijden de zes coureurs van deze drie teams elk raceweekend om de podiumplekken (zie wedden op Formule 1 voor de favorieten in Bahrein en voor dit seizoen). McLaren leek de laatste jaren in de lift te zitten, maar 2022 was wat dat betreft een stapje terug, en het lijkt er niet op dat het team echt aan kan haken bij de top.

#ad

UNIBET /
€50 AAN FREEBETS BIJ €10 INZET!

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+ | Om gebruik te maken van de welkomstbonus moet je 24 jaar of ouder zijn.

Max Verstappen favoriet F1 GP Bahrein

De plek waar het gaat gebeuren dit weekend is Bahrein International Circuit. De baan heeft drie lange rechte stukken en er zijn enkele bochtige secties. Een ronde is 5,5 kilometer lang en de drivers krijgen te maken met 15 bochten per omloop.

Lewis Hamilton won vijf keer in Bahrein. Max Verstappen was nog nimmer de sterkste in het oliestaatje. De tweevoudig F1 wereldkampioen kan daar in 2023 verandering in brengen. Zijn feedback na de testdagen was dat de nieuwe Red Bull nog comfortabeler rijdt dan vorig jaar.

Kan Ferrari beter concurreren dit seizoen?

Wie zal zijn grootste uitdager worden dit jaar? In 2021 was dat natuurlijk Lewis Hamilton, vorig jaar leek het Charles Leclerc te zijn. Die begon sterker aan het Formule 1 seizoen, maar viel daarna terug, mede door tactische fouten bij de Italiaanse renstal.

Ferrari heeft voor dit jaar gewerkt aan een hogere racepace. Dat heeft weer gevolgen voor de pure snelheid bij de kwalificaties; die zal lager liggen dan vorig jaar. Leclerc troefde toen Verstappen regelmatig af.

Beste dagen Lewis Hamilton voorbij

We hebben Hamilton al genoemd. De legendarische Brit is 38 jaar; liggen zijn beste dagen nu niet achter hem? Vorig jaar won hij geen enkele race, teamgenoot George Russell alleen de laatste.

Alles over wedden op Formule 1

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top