Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

Formule 1 testdagen: Max Verstappen test Red Bull RB19

Op donderdag, vrijdag en zaterdag (23 tot en met 25 februari 2023) staan in Bahrein de Formule 1 testdagen op de F1 kalender. Dat is precies wat die term zegt: de teams testen de F1 auto waarmee ze in het nieuwe seizoen gaan rijden.

Op opgewonden toon zullen de lijstjes met rondetijden worden gepubliceerd. En die opgewonden toon wordt dan telkens ook weer getemperd met de mededeling: “Maar deze tijden zeggen nog niets”. En zo is het precies. Wacht met je Formule 1 voorspellingen maar lekker af tot de eerste race van 2023…

Alles over wedden op Formule 1

Formule 1 testdagen 2023

In de afgelopen weken onthulden de teams hun nieuwe Formule 1 auto. Althans: vaak gebeurde dat met een oude wagen, die dan wel een nieuw likje verf had gekregen. Zo werd dus eigenlijk alleen de ‘livery’ onthuld, de kleurstelling voor 2023, met eventueel wat nieuwe sponsornamen.

Maar de echte nieuwe F1 racewagens zien we nu pas in Bahrein. Dus nu wordt duidelijk hoe het zit met de spoilers, sidepods, aerodynamische uitstraling et cetera. En met de snelheid? Nou nee, het is uitdrukkelijk niet het doel om even te laten zien wat de topsnelheid van de wagens is, of hoeveel pk’s ze herbergen.

Data verzamelen

Het gaat dit weekend puur om testen. Data verzamelen, correcties aanbrengen, de betrouwbaarheid testen, snellere rondjes afwisselen met langzamere. En het is, toch ook belangrijk, simpelweg een evenement om publiciteit te genereren, zodat de hele wereld weet dat een nieuw Formule 1 seizoen op het punt van beginnen staat.

Sensoren en cameraatjes

Het is mogelijk dat de auto’s op het Bahrain International Circuit worden uitgerust met sensoren (aero rakes) die de luchtstroom meten. Daarmee kunnen de Formule 1 teams bekijken of de resultaten uit de windtunnel matchen met de realiteit op het asfalt. Ook worden sensoren geplaatst om op allerlei plekken de temperatuur in de gaten te houden, terwijl met cameraatjes wordt vastgelegd hoe bewegende onderdelen zich gedragen.

Max Verstappen test RB19 op donderdag en vrijdag

Vroeger waren er zes testdagen, verspreid over twee weken. Om de kosten wat te drukken is dat inmiddels beperkt tot drie testdagen, achter elkaar. In de regel krijgen beide coureurs de helft van de tijd toegewezen. Zo heeft Red Bull aangekondigd dat Max Verstappen de RB19 op donderdag en vrijdagmiddag bestuurt. En dan is Sergio Perez aan de beurt op vrijdagochtend en zaterdag.

De testdagen worden gestreamd door Viaplay.

#ad

UNIBET /
€50 AAN FREEBETS BIJ €10 INZET!

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+ | Om gebruik te maken van de welkomstbonus moet je 24 jaar of ouder zijn.
#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top