Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

Formule 1 testdagen: Ferrari is snel en Max Verstappen zeer positief

Max Verstappen is blij met zijn RB15 met Honda motor, zijn baas Horner noemt het de beste Formule 1 testdagen die Red Bull ooit beleefde. Sebastian Vettel vond dat het met zijn Ferrari niet beter had gekund en Hamilton beweerde dat hij de beste F1 wagen ter wereld heeft. Al leek zijn Mercedes als een lomp blok beton over het asfalt te schuiven.

Lees verder wat de F1 testdagen tot nu toe hebben opgeleverd en wat er komen gaat. Voor het wedden op Formule 1 is dat nuttige informatie.

Formule 1 testdagen 2019

Jawel, het eerste stuk van de testdagen die voorafgaan aan het nieuwe seizoen in de Formule 1 zijn achter de rug. Morgen start het tweede deel van het grote proefrijden en de renstallen mogen dan opnieuw hun nieuwste foefjes, technische verbeteringen, nieuwe motoren en andere aanpassingen uitproberen.

Maar wat kun je nu eigenlijk concluderen na die eerste F1 testdagen van hard werken en spierballenvertoon op het Circuit de Catalunya bij Barcelona? Eigenlijk niet veel…

Duidelijkheid na eerste Formule 1 race

De grote Formule 1 teams laten het achterste van hun tong niet zien voordat straks in Melbourne het startsignaal voor de allereerste Grand Prix van het seizoen is gegeven. Ze strooien elkaar liever zand in de ogen dan de concurrentie nu al laten weten hoe goed – of slecht – de nieuwe wagen echt is.

De enige uitzonderingen zijn waarschijnlijk de wat kleinere renstallen als Renault, Haas en Racing Point die veel meer kunnen profiteren van testen op topsnelheid dan de grote teams van Mercedes, Ferrari en Red Bull.

Williams moet nog beginnen

Williams moet eigenlijk nog beginnen met testen want de wagen is pas net klaar. Dat Robert Kubica een van de wagens bestuurt is eigenlijk veel groter nieuws. Andere middenmoters als Toro Rosso, McLaren en Alfa Romeo lieten af en toe even zien dat de snelheid er goed inzit. Nico Hulkenberg in de Renault zette een toptijd neer, maar wat zegt het?

Bij F1 team Red Bull lijkt het erop dat het werken met de nieuwe motor van Honda een groot succes is. Na enkele dagen testen riep Christian Horner al: “We hebben nog nooit zo’n soepele test gehad. De integratie van de nieuwe Honda-motor ging vlekkeloos”.

Horner: Max Verstappen gaat winnen

Horners rechterhand Helmut Marko gaat nog iets verder. “Er is geen vuiltje aan de lucht. Ferrari lijkt dan wel dominant, maar Max gaat races winnen!” Tja, dat hopen we allemaal! Vorig jaar deden Max’ team-bobo’s precies dezelfde voorspellingen. En het jaar daarvoor trouwens ook.

Het enige wat we hier voorzichtig kunnen opmaken, is dat de keuze voor Honda een betrouwbare motor heeft opgeleverd. Maar of de snelheid ook genoeg is om te strijden voor het hoogste podium?

Ferrari gaat goed F1 seizoen draaien

Scuderia Ferrari is ook laaiend enthousiast over hun laatst geschapen wereldwonder, de SF90. “Hij stuurt zo soepel als een veertje” liet een laaiend enthousiaste Vettel weten, hij is bijna perfect gewoon”. Ook Charles Leclerc was tevreden en lijkt zich meteen thuis te voelen bij zijn nieuwe team; hij maakte een zeer snelle indruk met de rode bolide.

Zelfs Hamilton geeft het toe

Inderdaad waren de Ferrari’s steeds snel als ze naar buiten kwamen. Maar Leclerc temperde het enthousiasme. “De prestaties stellen voorlopig weinig voor omdat het testen blijft” zei de nieuwe rekruut van het team. “Ze pushen het waarschijnlijk niet en dat doen wij ook niet. We weten niet hoezeer de anderen het expres rustig aan doen, dus we zullen het zien tijdens de eerste race.” Zelfs Hamilton gaf het toe: “Ferrari is beter dan vorig jaar”.

De W10 van Mercedes nerveus?

Maar ja, wat wil je als je eigen wagen nog niet doet wat hij moet doen. De W10 EQ Power, de nieuwe Mercedes maakte een logge, slome indruk. Dat Ferrari zo’n fijne, makkelijk te besturen en supersnelle wagen lijkt te hebben, legt wel veel extra druk op Mercedes.

Valtteri Bottas vond de nieuwe ‘Silberpfeile’ tamelijk nerveus en onbestuurbaar. Maar volgens Lewis Hamilton, die steeds ergens onderin eindigde, was er niets aan de hand. “Er werken bijna tweeduizend mensen aan de W10. We zullen er staan.” Tweeduizend mensen kunnen het niet fout hebben, toch? Of misschien toch?

F1 testdagen gaan verder

Deze week zijn er weer een reeks Formule 1 testdagen in Barcelona, van 26 maart t/m 1 maart. Ook daarna zullen we nog niet precies weten hoe goed en snel de afzonderlijk teams en wagens zijn. Dat weten we pas na de eerste Formule 1 GP in Melbourne.

Formule 1 voorspellen

Gokje wagen met wedden op Formule 1? Hamilton blijft ondanks de tegenvallende testindruk favoriet bij de bookmakers en noteert 1.60 voor een nieuwe titel. Vettel noteert 3.00. Gokken op Max Verstappen om dit seizoen als te winnaar van het kampioenschap te eindigen, levert je momenteel 6.00 x je inleg op. De weddenschap dat hij in 2019 zijn eerste kampioenschap viert, noteert 3.75.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top