Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

Formule 1: Max Verstappen blij met RB15 met Honda motor

Het nieuwe Formule 1 seizoen staat voor de deur en zoals elk jaar werd deze week het officieuze startsignaal gegeven met de presentatie van de nieuwe wagens van de verschillende renstallen. Max Verstappen maakte kennis met zijn nieuwe Red Bull (de RB15) die voor het eerst is uitgerust met een Honda motor.

Onderaan meer over het wedden op Formule 1 dit seizoen. Als de RB15 verrast tijdens de testdagen in Barcelona, dan kan nu een voorspelling doen wellicht heel verstandig blijken te zijn….

RB15 met Honda motor voor Max Verstappen

Nadat Verstappen zijn eerste rondjes met de nieuwe RB15 op het circuit van Silverstone had gereden, stapte hij met een glimlach uit. Op zijn site schreef hij “Ik ben erg blij hoe de auto en de motor aanvoelen, dat ziet er positief uit. Het is een fijne groep mensen vanuit Honda waar we nu mee samenwerken.” Het klinkt als een goed begin, maar Verstappen gaf ook aan dat er nog veel werk moet worden verricht.

Afwachten tot eerste F1 race

Komende weken wordt er getest in Barcelona, en pas als het seizoen begint met de Grand Prix van Australië wordt het echt duidelijk hoe de nieuwe RB15 presteert. “Tot Australië kun je niet echt doelen stellen. Daar heb je nu nog geen zicht op”.

De eerste indruk van de wagen was dat het een mooi en slank model is. Het is goed gelukt om de nieuwe Honda motor compact te houden en goed weg te werken in de achterkant van de wagen. De luchtinlaten van de sidepods zitten nog steeds hoog voor meer downforce aan de achterkant en een betere luchtweerstand.

Aerodynamica verbeterd

Om de luchtweerstand nog meer te verbeteren, is ook de ophanging van de voorwielen veranderd: die zit nu hoger waardoor de wind tijdens het rijden beter onder de wagen door zijn weg kan vinden naar achteren waardoor de algehele aerodynamiek verbetert.

Ook Ferrari kwam met deze aanpassing, alleen heeft de Escudo ervoor gekozen om die ophanging nog hoger te maken. Wat het echte effect daarvan is zal de komende weken blijken tijdens de Formule 1 testdagen op het Circuit de Catalunya.

Formule 1 testdagen Barcelona

In die weken zal er nog veel worden gesleuteld en veranderd aan de wagens van alle teams.

“Ik kan niet wachten tot Barcelona om daar verder te werken aan onze voorbereiding op de eerste race in Melbourne”, zei Verstappen na afloop van zijn eerste kennismaking met de RB15. “Het was vandaag een positieve dag, waar ik erg blij mee ben.” Aan de BBC liet Max weten “Waar ik het meest naar uitkijk, is de start van het seizoen en zien hoe het hele team samenwerkt met Honda en hoe de motor samen met het chassis presteert”.

Honda motor

Voor Red Bull is dit het eerste Formule 1 seizoen dat er met de Honda motor wordt gereden, maar zusterteam Toro Rosso maakte er afgelopen seizoen al kennis mee en was erg enthousiast – ook al haalde het team slechts de negende plaats in het F1 klassement met tien teams. Red Bull zelf werd derde in het constructeursklassement, en moest Mercedes en Ferrari voor zich dulden.

Dit jaar hopen ze dichter in de buurt te zitten en liefst natuurlijk beter te zijn. Maar ook Ferrari en Mercedes hebben een wagen gepresenteerd met vernieuwingen. Hoe die vernieuwingen écht uitpakken van de verschillende renstallen, weten we eigenlijk pas na afloop van de eerste wedstrijd op de F1 kalender, de Australische Grand Prix die van 14 tot 17 maart op het Melbourne Grand Prix Circuit wordt gereden.

Voorspellingen Formule 1 2019

Ondanks dat het allemaal koffiedik kijken is, hebben de bookmakers hun weddenschappen voor het komende Formule 1 seizoen al in stelling gebracht. Omdat het nog helemaal niet duidelijk is waartoe de nieuwe wagens in staat zijn, kan nu inzetten heel slecht, maar ook heel goed uitpakken.

Zo zou de nieuwe McLaren die met heel veel veranderingen werd gepresenteerd, een verrassing kunnen worden. Dat McLaren het constructeurskampioenschap wint, is ook dan niet heel waarschijnlijk. Dat zal worden uitgevochten tussen Mercedes (odds 1.50), Ferrari (3.75) en Red Bull (4.50). Als de Red Bull de komende weken in Barcelona echt heel snel blijkt, zijn de huidige odds van 4.50 bij bookmaker Mr Green dus heel goed.

Verstappen noteert momenteel 6.00 om als winnaar van het komende seizoen uit de bus te komen, terwijl gokken op een podiumplek in het eindklassement je 1.72 x je inleg oplevert bij een goede voorspelling. Lewis Hamilton (1.55) is opnieuw favoriet voor de titel en van Sebastian Vettel (5.00) wordt ook dit jaar verwacht dat hij de belangrijkste uitdager zal zijn.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top