Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

Formule 1 seizoen 2019: Hoe staan Max Verstappen en Red Bull ervoor?

Komend weekend springt het rode licht in de Formule 1 weer op groen. Twintig bolides staan aan de start van de F1 Grand Prix van Australië. Max Verstappen begint dan aan zijn vijfde Formule 1 seizoen en nadat zijn team overstapte van Renault naar motorleverancier Honda zijn de verwachtingen rondom de Nederlander hoger dan ooit.

Gaat Max Verstappen dit F1 seizoen knallen?

Blind optimisme van de fans van Max, of is er echt iets ten goede veranderd bij team Red Bull? Alle afgelopen jaren draaide de promotiemachine van de renstal aan de vooravond van een nieuw Formule 1 seizoen overuren. Telkens werden persberichten eruit geslingerd waarin werd aangekondigd dat een aanval wordt geplaatst op de constructeurstitel en dat elke race op de F1 kalender gewonnen kan worden.

Maar na de eerste kwalificatie down under werd iedere keer meteen duidelijk dat Mercedes en Ferrari simpelweg te veel paardenkrachten hebben. Gaandeweg het seizoen werd de achterstand wel ingelopen, maar dan was het qua ranglijst al te laat.

Red Bull tevreden met Honda motor

Ondertussen groeide de onvrede over de samenwerking met Renault. Publiekelijk werd gekissebist tussen de teamleiding en de Franse motorbouwer. De relatie was wat ongemakkelijk omdat Renault ook een eigen Formule 1 team heeft en vanzelfsprekend daar meer service, steun en transparantie aan verschaft.

Met de Japanners van Honda heeft Red Bull nu een exclusievere relatie. Daarnaast zijn de motoren vorig seizoen al door het opleidingsteam Toro Rosso getest, en naar tevredenheid.

Red Bull gaat zeker 5 F1 races winnen

Het punt is: Mercedes en Ferrari zitten ook niet stil. Zelfs als Red Bull direct aan het begin van het Formule 1 seizoen 2019 een stap vooruit zet, is die stap dan groot genoeg om die grote twee bij te benen?

Over de testrondjes in Barcelona kunnen we kort zijn: de daar gereden tijden zijn onbelangrijk. Vandaar dat ze testrondjes heten en niet wedstrijdrondjes. Niemand gaat daar voluit, het doel is finetunen en data verzamelen.

Max Verstappen: het beste eruit halen

Toch kan Red Bull het bij monde van kopstukken Helmut Marko en Christian Horner niet laten om weer van alles te roepen. Ze gaan dit jaar minstens vijf Grand Prix winnen, zo zegt de een. We hebben het gat gedicht, zo zegt de ander.

Max Verstappen zelf houdt zich verstandig wat meer op de vlakte: “We willen meteen vanaf het begin van het seizoen competitief zijn. Ik denk dat we een goed pakket hebben. Maar iemand weet hoe het ervoor staat. Ik ook niet. Je moet gewoon met jezelf en het team bezig zijn en daar het beste uit proberen te halen.”

Formule 1 voorspellen

Wedden op Formule 1? Veel kenners menen dat Ferrari een erg sterke indruk maakt. Sebastian Vettel is daardoor momenteel bij de bookmakers titelfavoriet met een quotering van 2.45, gevolgd door F1 kampioen Lewis Hamilton @3.00. Charles Leclerc, nieuw bij Ferrari, noteert 3.75.

Denk je dat Max Verstappen eindelijk echt kan meevechten om de titel, pak dan de 9.00. Gokken op een top 3 plaats dit seizoen levert je 1.72 x je inleg op bij een goede voorspelling.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top