Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

Formule 1: Max Verstappen start als 4de op GP Australië

Formule 1 voorspellingen GP Australië
Wedden tips F1 zondag 17 maart 2019

Max Verstappen heeft zaterdag bij de kwalificaties voor de Formule 1 Grand Prix van Australië de vierde startplek bemachtigd. In zijn Red Bull, die dit seizoen wordt voortgedreven door een krachtbron van Honda vanwege ontevredenheid over Renault, was hij echter wel liefst dik acht tienden van een seconde langzamer dan wereldkampioen Lewis Hamilton, die in zijn Mercedes voor de zesde keer op rij pole position bij de openingsrace van het seizoen greep.

Onderaan de voorspellingen voor de race met de odds van bookmaker Mr Green. $ucces!

F1: Hamilton op pole GP Australië

Verstappen kwam tot in Q3, de derde en laatste kwalificatiesessie, tot een tijd van 1.21,320. Hamilton klokte 1.20,486 en zijn teamgenoot Valtteri Bottas kwam ondanks een niet zo gestroomlijnde baard tot 1.20,598. Sebastian Vettel, viervoudig wereldkampioen Formule 1 en in 2018 winnaar van de seizoensouverture, zette de klokken stil op 1.21,190.

Max Verstappen geen F1 kampioen

Het is dus bemoedigend voor Mx Verstappen, die aan zijn vijfde F1-seizoen begint, dat hij in de buurt zit van Vettel en sneller is dan dienst collega Charles Leclerc. Maar die 0,8 s richting Hamilton is vreeswekkend groot – zo kolossaal dat eigenlijk nu al geconcludeerd kan worden dat wereldkampioen worden er niet in zit. Da’s ook geen verrassing, Verstappen zelf wist al na de switch naar Honda dat dit een soort overgangsjaar wordt.

Niets klagen over Honda motor

Na toenemend geklaag over het gebrek aan snelheid en betrouwbaarheid van de Renault motor, is Verstappen opvallend positief over de samenwerking met de nieuwe Japanse partner. “We moeten kijken waar we terrein verliezen op Mercedes. De motor is goed. Ik ben blij met Honda. Zondag zullen we pas echt zien hoe competitief we zijn, maar ik heb niets te klagen,” zo zei de jongste GP-winnaar ooit.

Lewis Hamilton favoriet voor de winst

Het circuit in Melbourne leent zich niet voor inhaalpogingen en er zitten te veel lange rechte stukken in om zaken als downforce en bochtenwerk van groter belang te maken. Kortom, de kans is groot dat crashes en technische problemen daargelaten, de einduitslag een kopie is van de startgrid. Al is het interessant om te zien hoe Bottas 2019 begint.

De Fin beleefde een beroerd 2018 (hij won geen enkele race) en heeft zich in de winter afgezonderd om aan zichzelf en zijn killersinstinct te werken. Durft hij Lewis Hamilton al in de eerste bochten aan te vallen?

Voorspellingen F1 GP Australië

Wedden op Formule 1 dit weekend? Lewis Hamilton staat voor racewinst op 1.40, Sebastian Vettel noteert 5.00 en gokken op  winst Valtteri Bottas levert je 6.00 x je inleg op. Max Verstappen noteert 10.00 voor een zege Down Under. We tippen een podiumplek voor de Nederlander op 1.90 bij bookmaker Mr Green.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top