Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

Charles Leclerc op pole Formule 1 GP Bahrein – Verstappen 5de

Formule 1 GP Bahrein
Max Verstappen voorspellingen

Charles Leclerc pakte zaterdag zijn eerste carrièrepole in Bahrein, en start naast zijn collega Sebastian Vettel, waarmee Ferrari de voorste startlijn bezet. Daarachter starten de Mercedes van Lewis Hamilton en Valtteri Bottas. Max Verstappen start als vijfde, met naast hem Kevin Magnussen van Team Haas.

Leclerc op pole Formule 1 GP Bahrein

Leclerc reed is elk van de drie kwalificatiesessies de snelste tijd. Met 21 jaar en 4 maanden is Leclerc de op één na jongste Formule 1-coureur die vanuit poleposition vertrekt. Het record van ‘jongste polewinnaar ooit” is nog steeds in handen van Sebastian Vettel. De Duitser was 21 jaar en 2 maanden toen hij de poleposition won voor de Grand Prix van Italië in 2008.

Slecht nieuws voor Max Verstappen

Voor Max Verstappen wordt het lastig om zich tussen de Ferrari’s en Mercedessen te mengen. De ongeschreven regel op het circuit van Bahrein luidt dat je bij de eerste vier moet starten om kans op het hoogste podium te maken.

De BBC herinnerde daar nog even fijntjes aan met de begeleidende mededeling “Slecht nieuw voor Max Verstappen. Althans, zo was het de afgelopen veertien jaar, en in al die jaren waren er steeds een of twee dominante racestallen. Als de Honda motor optimaal presteert, kan het dit jaar anders uitpakken. Ook Ferrari’s en Mercedessen kunnen wel eens uitvallen.

Dit jaar extra DRS zone circuit Sakhir

Maar de waarschuwing is niet helemaal uit de lucht gegrepen of zomaar op statistiek gebaseerd: het circuit in Sakhir staat niet bepaald bekend als een racetrack waar je makkelijk kunt inhalen. Daarom is er dit seizoen een derde DRS-zone toegevoegd, om het toch een beetje spannender te maken.
Behalve het rechte stuk bij de start-finish, en een tweede zone die zich tussen de bochten tien en elf bevindt, is er een derde zone toegevoegd die tussen de bochten drie en vier is geplaatst. Meer kansen dus voor Max om zich ertussen te wringen voor een podiumplaats, maar uiteindelijk valt en staat het met de prestaties van zijn Red Bull met Honda-motor.

Verstappen niet blij met 5e startplaats

En die waren niet goed tijdens de trainingen en Formule 1 kwalificaties. Max Verstappen reageerde teleurgesteld na de strijd om de pole. “Ik ben niet blij”, zei Max. “De balans van de wagen is niet goed. Het klinkt raar, maar ik heb alles eruit gehaald wat erin zat. Ben nog blij dat ik vijfde ben.” Hopelijk kunnen de monteurs verbeteringen aanbrengen en wat ook zal schelen, is dat het woestijncircuit morgen steeds minder zand zal bevatten waardoor de wagen steeds beter zal reageren.

Voorspellingen F1 Grand Prix Bahrein

Wedden op Formule 1? De fans van de F1 die regelmatig inzetten op GP-races zijn nog niet overtuigd dat de derde DRS-zone tot meer spektakel zal leiden – uit de noteringen valt te lezen: “eerst zien dan geloven”.

Er wordt heel conservatief ingezet waarbij de uitslag van de classificatie nauwkeurig wordt weerspiegeld, zoals ook te zien is bij bookmaker Mr Green. De constant presterende pole winnaar Leclerc is favoriet met odds van 2.05 en de kansen van Vettel worden net iets lager ingeschat met 2.85.

Podiumplaats Max Verstappen twijfelachtig

Een zege voor Lewis Hamilton die de afgelopen seizoenen ongenaakbaar was, levert nu 5.25 x je inleg op, terwijl zijn collega Bottas zelfs niet verder komt dan 10.00 en Max Verstappen zelfs 19.00 noteert voor de overwinning. Voor een podiumplek voor Max zijn de odds 3.50, en dat is een enorm gat met Bottas die met 1.90 al bijna zeker lijkt van een plek op of direct naast het podium.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top