Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

Formule 1 GP China: Max Verstappen start vanaf P5 – Bottas op pole

Beste weddenschappen Formule 1 GP China

Zondag om 08:10 uur Nederlandse tijd wordt in Shanghai het startsein gegeven voor de Formule 1 Grand Prix van China. Max Verstappen start vanaf P5 en Valtteri Bottas is de polesitter. Naast hem op de eerste startrij staat zijn collega van Mercedes, de huidige F1 wereldkampioen Lewis Hamilton. Beide Ferrari’s volgen: Sebastian Vettel en Charles Leclerc.

Bottas is bij de bookmakers favoriet om de race te winnen. Zie onderaan meer over de voorspellingen en quoteringen.

Max Verstappen

Max Verstappen Formule 1 GP China

Het derde deel van de Formule 1 kwalificaties eindigde niet naar wens. Vlak voor tijd gingen alle tien bolides die Q3 haalden het circuit van Shanghai weer op, in een poging om een nog een sneller rondje te rijden. Maar de Red Bull van Max Verstappen en ook de wagen van maatje Pierre Gasly werden opgehouden in het verkeer, wat vooral de schuld leek van Vettel die hen inhaalde.

Inhalen mag best in deze zogeheten outlap (de ronde om op te warmen), maar het is beter als de coureurs dat niet bij elkaar doen, want anders wordt het een zootje. Gevolg was dat de Red Bulls niet op tijd aan hun geplande snelle rondje begonnen: Q3 was voor hen na een stint al over.

Bottas op pole position in Shanghai

Valtteri Bottas start voor de zevende keer in zijn loopbaan vanaf pole position. De Grand Prix van China is duizendste Formule 1 race in de geschiedenis en te hopen valt dat dit een spannendere wedstrijd wordt dan toen Bottas de eerste race van dit seizoen won, die van Australië.

Fraaie staaltjes inhalen Max Verstappen

Het circuit telt zestien bochten en lange rechte stukken tussen bochten dertien en veertien plus vlak voor de finishlijn. Max Verstappen kwam tijdens de Formule 1 in Shanghai tot nu toe, na vier optredens, nooit verder dan plek drie in 2017. Wel heeft hij hier talloze fraaie staaltjes inhalen laten zien, al is zijn meest verse herinnering aan de GP van China negatief: vorig jaar kwam hij in botsing met Sebastian Vettel en kreeg hij een straf van tien seconden.

Voorspellingen F1 Grand Prix China

Tijdens de trainingen en kwalificatie voor de Formule 1 GP China leek het erop dat Ferrari de hoogste topsnelheid bereikt op de rechte stukken, maar dat Mercedes de winst pakt in de bochten. Red Bull zal het ook van het bochtenwerk moeten hebben en in dat licht is het cruciaal dat de balans van de RB15 is gecorrigeerd, nadat er bij de GP van Bahrein iets niet optimaal was gemonteerd.

Favorieten bookmakers

Wedden op Formule 1? Valtteri Bottas is bij de bookmakers favoriet met een quotering van 2.38. Lewis Hamilton noteert 2.87 en gokken op Sebastian Vettel levert je 5.00 x je inleg op bij een goede voorspelling. Voor Max Verstappen moet er heel veel misgaan bij de anderen om als eerste de geblokte vlag te pakken. De Nederlander noteert 15.00.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top