Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

Formule 1 GP Spanje: misschien podiumplaats Max Verstappen

Gokken op Formule 1 GP Spanje
F1 Voorspellingen Max Verstappen

Max Verstappen start op het circuit bij Barcelona vanaf de vierde plek, achter Valtteri Bottas, Lewis Hamilton en Sebastian Vettel. Het verschil tussen Bottas en Verstappen in de F1 kwalificatie was bijna een seconde groot. Voor Bottas (Mercedes) is het zijn derde pole op rij in dit seizoen.

Onderaan meer over de voorspellingen en quoteringen voor vandaag. De bookmakers zien Bottas als favoriet.

Formule 1 GP Spanje 2019

Verstappen was niet blij met de vierde plaats aan de start. Tijdens de vrije trainingen liep het niet op rolletjes en Max had goede hoop dat hij tijdens de Formule 1 kwalificaties meer had kunnen bereiken, zeker nadat hij in Q1 de tweede tijd neerzette. Maar met bijna een seconde achterstand op Bottas en vond het gat met de top drie, maar vooral met Bottas te groot. Max reed een ronde van 1:16.357 terwijl Bottas slechts 1:15.406 nodig had.

Het verschil met de als derde gekwalificeerde Sebastian Vettel bedroeg minder, de Duitser van Ferrari reed 1:16.272, maar het geeft aan dat de Red Bull nog altijd niet de snelheid heeft om echt mee te doen voor de Formule 1 titel.

Max Verstappen: Ik ben niet blij

Duidelijker en korter had Max het niet kunnen zeggen. Hij was duidelijk teleurgesteld na de vierde tijd. Toch was er een lichtpuntje. “Ik heb al vaker vierde gestaan. Het enige positieve is dat ik een Ferrari-bolide te pakken heb,” zei hij na afloop van de kwalificaties.

Charles Leclerc werd vijfde, en dat verraste Max. In de vrije trainingen deed Leclerc het beter dan hem en hij had verwacht dat beide coureurs voor hem zouden starten. “Dat valt dus mee,” aldus Verstappen.

Wint Max Verstappen weer in Barcelona?

Het Circuit de Catalunya heeft een lengte van 4,655 km, er worden 66 rondes gereden en de totale race is 307,104 km lang. De snelste ronde die er werd gereden tijdens de race, is 1:18.441, de tijd die Daniel Ricciardo in 2018 reed. Toen won overigens Lewis Hamilton. Het circuit is veelzijdig, het heeft lange rechte stukken en kortere en bochten van elke soort.

Aan het circuit ligt het niet. Het Circuit de Catalunya ligt Verstappen en hij kan er goed uit de weg. Het is dan ook de race op de F1 kalender waar hij in 2016 zijn eerste Formule 1 overwinning boekte als rookie. Maar gezien de huidige snelheid
van Mercedes en Ferrari wordt het lastig om dat succes in Barcelona dit jaar te herhalen met de Red Bull.

Bottas favoriet Formule 1 GP Barcelona

Bottas heeft de poleposition, zijn derde op rij. De afgelopen race in Azerbeidzjan startte hij ook op pole en kon zijn voordeel omzetten in winst. In Catalonië is het goed mogelijk dat de winst zal naar Hamilton of Vettel zal gaan.

Bottas is na zijn geweldige optreden op het stratencircuit van Bakoe de grote favoriet bij het publiek. Bij bookmaker Mr Green Sport is dat duidelijk terug te zien in de odds: 1.85. Maar Catalunya is geen Bakoe.

Gokken op podiumplaats Max Verstappen

Hamilton is de meer ervaren man in Barcelona. Hij won er drie keer, waarvan de afgelopen twee jaar op rij, en voor een derde zege om erachteraan te plakken noteert hij 2.25. Vettel won hier maar één keer (2011) en zijn Ferrari lijkt niet over de snelheid te beschikken om Mercedes te kunnen verslaan. Wedden op de Formule 1 meester uit Duitsland levert je 10 x je inleg op. Verstappens kansen worden op 19.00 genoteerd en inzetten op een podiumplaats 2.60.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top