Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

WK Darts: Michael van Gerwen favoriet bij bookmakers en afscheid Barney

Vrijdag opent Alexandra Palace haar deuren en start het WK Darts 2020. Op de eerste avond komen er meteen al drie Nederlanders in actie: Jelle Klaasen, Geert Nentjes en Michael van Gerwen. De belangrijkste vraag bij aanvang van het WK: Gaat Van Gerwen zijn wereldtitel met succes verdedigen? Bij de bookmakers is hij de dikke favoriet, op afstand volgt Gerwyn Price en vervolgens Peter Wright en Rob Cross.

Voorspellingen halve finales WK Darts: Michael van Gerwen topfavoriet

WK Darts 2020 met 11 Nederlanders

Dit jaar doen er 96 darters mee met 28 verschillende nationaliteiten en krijgt degene die twee negen-darters gooit een bonus van £100,000 mee naar huis. Ook zijn er net als vorig jaar twee vrouwen present: de Engelse Fallon Sherrock en de Japanse wereldkampioene Mikuru Suzuki. En het prijzengeld is niet misselijk, de winnaar verdient  £500,000. In totaal zit er een bedrag van £2.500,000 in de prijzenpot van het WK Darts.

Elf Nederlanders hebben zich voor de World Championship Darts gekwalificeerd: Michael van Gerwen, Jermaine Wattimena, Jeffrey de Zwaan, Danny Noppert, Vincent van der Voort, Ron Meulenkamp, Raymond van Barneveld, Jelle Klaasen, Jan Dekker, Geert Nentjes en Benito van de Pas.

Michael van Gerwen op eerste dag WK Darts

Michael van Gerwen is de titelverdediger. Hij versloeg in de WK finale van vorig jaar  Michael Smith met 7-3. Van Gerwen start zijn verdediging meteen op de eerste dag; in de tweede ronde neemt hij het op tegen de winnaar van de eerste wedstrijd op het speelschema WK Darts en dat is de partij tussen Jelle Klaasen en Kevin Burness.

De derde Nederlander die in actie komt op de eerste avond is Geert Nentjes. Hij neemt het op tegen Kim Huybrechts, één van de twee Belgen op het toernooi – de andere is Dimitri Van den Bergh.

Wattimena en Raymond van Barneveld zaterdag

Op zaterdag staan er nog twee Nederlanders op het podium. Jermaine Wattimena start ‘s middags in de tweede ronde waarin hij het opneemt tegen de winnaar van de partij Luke Humphries – Devon Petersen, die op vrijdagavond werd gespeeld. ‘s Avonds komt Raymond van Barneveld in actie in de eerste ronde waarin hij Darin Young als tegenstander ontmoet.

Lakeside kampioen Barney neemt afscheid

Voor Barney wordt het zijn laatste WK Darts. De man die het darten in Nederland, en ook in de rest van de wereld, op de kaart zette door in 1998 als niet-Brit Lakeside te winnen, neemt nu echt afscheid. Nu, iets meer dan twintig jaar later, zijn er dus deelnemers uit 28 landen vertegenwoordigd in het darts walhalla van Ally Pally en is darten uitgegroeid tot één van de populairste sporten.

Programma darts

De laatste wedstrijden uit de eerste ronde worden op donderdag 19 december gespeeld. Vanaf 20 december staan er dagelijks alleen tweede ronde partijen op het programma en op zondag 22 december gaat de derde ronde van start. Als Michael van Gerwen heeft overleefd, speelt hij in de laatste partij van die zondag. Maar dat kan ook Klaasen zijn, het programma toont: Van Gerwen/Klaasen/Burness v Evans/McGeeney/Campbell. Van Barneveld zou dan een dag later zijn derde ronde kunnen spelen.

Na de 23ste december gaat iedereen met kerstreces en gaat het toernooi verder op 27 december met de derde ronde en de eerste partijen uit de vierde ronde. Op 29 december worden de eerste twee kwartfinales gespeeld, op 30 december de halve finales en op nieuwjaarsdag de finale. Met als winnaar Michael van Gerwen? De bookmakers zeggen van wel.

Voorspellingen WK Darts 2020

Wedden op Darts | Van Gerwen is de absolute favoriet en noteert 2.10. Gerwyn Price wordt getipt als tweede kanshebber met 6.00 en Peter Wright noteert 13.00 terwijl voormalig wereldkampioen Rob Cross odds van 17.00 heeft staan. Van Gerwen noteert 5.50 voor ‘runner up’ en Price noteert 6.50 voor ‘verliezend finalist’. Van Barneveld noteert 1.18 voor winst in zijn eerste partij tegen Darin Young, die 5.00 noteert.

2.10 x de inleg bij winst Michael van Gerwen

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top