Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

Grand Slam of Darts 2019 voorspellingen kwartfinales: MvG topfavoriet

Grand Slam of Darts voorspellingen

Van de vier Nederlandse deelnemers aan de Grand Slam of Darts is er nog eentje over. Het is makkelijk te raden wie dat is: Michael van Gerwen. De drievoudig winnaar speelt vanavond in de achtste finale tegen Ian White. Vorig jaar ontbraken er voor het eerst Engelse darters in de kwartfinale. In de GSOD 2019 is die miskleun weggepoetst: drie Engelsmannen hebben zich onder de laatste acht scharen weten te scharen.

Grand Slam of Darts 2019 voorspellingen kwartfinales: MvG topfavorietGrand Slam of Darts 2019

De Grand Slam of Darts heeft zoals elk jaar acht startbewijzen gereserveerd voor spelers van de andere (kleinere) bond, de BDO. Alleen Glen Durrant wist de schifting te overleven. En hij is technisch gezien niet eens een BDO-representant, want hij stapte na Lakeside 2019, dat hij won, over naar de PDC. De verrassendste naam bij de laatste zestien is Ryan Harrington (29 jaar), de zoon van voormalige prof Rod Harrington.

Michael van Gerwen – Ian White

Voor Mighty Mike was de groepsfase business as usual. Hij won zijn drie partijen met telkens 5-2 en heeft zoals gebruikelijk het (tot nu toe) hoogste toernooigemiddelde gegooid: 104,20. Gabriel Clemens staat verrassend tweede op dat lijstje met 101,9. De 49-jarige Ian White staat momenteel op een moyenne van bijna 95 per drie pijltjes.

Kan White mee met gemiddeldes MvG?

Het opvallende aan de drie optredens van White is dat hij mee lijkt te bewegen met het niveau van zijn opponent. Tegen zowel Steve Lennon, Wesley Harms en James Wade bleef zijn gemiddelde in de buurt van dat van de ander. In het geval van versus Lennon was dat tamelijk laag (88), terwijl hij tegen Wade in staat bleek tot 98,2. Maar kan hij ook in het spoor van Van Gerwen blijven als hij zoals gebruikelijk boven de 100 blijft?

Michael van Gerwen won 18 van de 24 eerdere ontmoetingen met White, waaronder vier van de vorige vijf. De vier keer dat het een wedstrijd betrof waarbij minstens tien legs benodigd waren voor de winst, ging Van Gerwen telkens met de zege aan de haal. Dat is nu ook het geval: in de kwartfinales van de Grand Slam of Darts gaat het om best of 19 legs. “Mijn concurrenten weten waartoe ik in staat ben. Ik kan mooie dingen laten zien en 111 gemiddeld geeft veel voldoening. Ik mag niet klagen”, zo zei MvG na zijn laatste groepspartij.

Voorspellingen Grand Slam of Darts 2019

Wedden op darts | Michael van Gerwen staat bij bookmakers genoteerd op 1.10 en een zege van Ian White noteert 4.50. Voor de Grand Slam of Darts titel staat de Brabander op 1.8.

Grand Slam of Darts kwartfinales die spannend worden staan vrijdagavond op het scheelschema. In de partij Dave Chisnall – Peter Wright is Snakebite favoriet @1.73. Een overwinning van Cheesy is absoluut niet ondenkbaar en noteert 2.10. Later op de avond speelt Glen Durrant – Michael Smith. Bully Boy is favoriet @1.67, Duzza noteert 2.20.

Programma Grand Slam of Darts kwartfinales

Donderdag 14 november 2019

20.00 uur James Wade – Adrian Lewis
21.00 uur Gerwyn Price – Darren Webster
22.00 uur Michael van Gerwen – Ian White
23.00 uur Gary Anderson – Robert Thornton

Vrijdag 15 november 2019

20.00 uur Dave Chisnall – Peter Wright
21.30 uur Glen Durrant – Michael Smith

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top