Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

Grand Slam Darts voorspellingen: Michael van Gerwen aast op vierde titel

Michael van Gerwen start de Grand Slam of Darts als favoriet. Ook de Nederlanders Danny Noppert, Wesley Harms en Richard Veenstra hebben een plekje veroverd, evenals de Belg Dimitri Van den Bergh. Gerwyn Price is titelverdediger en voor het eerst in de geschiedenis doen er vrouwen mee aan het toernooi waarop ook BDO’ers welkom zijn.

Week lang Grand Slam of Darts

Op zaterdag gaat de Grand Slam of Darts van start. Er wordt de hele week gespeeld in de Aldersley Leisure Village in het Engelse Wolverhampton. Er doen 32 darters aan mee, waarvan er zich 24 via de PDC hebben gekwalificeerd en acht via de BDO en twee van hen zijn vrouw: Lisa Ashton en Mikuru Suzuki. De eerste vier dagen wordt er volgens een groepsfase gespeeld, waarvoor de spelers zijn ingedeeld in acht groepen van vier. Vanaf woensdag gaan de beste zestien door naar de knock-outfase en op zondag vindt de Grand Slam of Darts finale plaats.

Gerwyn Price titelverdediger

Van Gerwen heeft zijn zinnen op de winst gezet. “In mijn hoofd zit ik al in volgende week, ik kijk uit naar de Grand Slam,” zei hij. Van Gerwen won de Eric Bristow Trophy drie keer op rij, van 2015 tot en met 2017. Afgelopen jaar werd hij in de halve finale uitgeschakeld door Gary Anderson – die op zijn beurt onderuit ging in de finale tegen Gerwyn Price. De Welshman heeft trouwens aangekondigd een nieuwe stijl te adopteren voor de GSOD om zijn titel te kunnen prolongeren.

Michael van Gerwen wil alleen maar winnen

“Ik wil alles winnen waar ik aan deelneem, iedereen weet waar ik toe in staat ben en wat ik kan doen,” gaf Michael van Gerwen aan. Over zijn vorm twijfelt hij niet. “Ik voel me op dit moment goed en ik denk niet dat ik ver van mijn beste vorm af ben, maar ik moet het volgende week opnieuw laten zien om de titel te winnen. Ik weet dat er meer in de tank zit en ik ben in staat om het beter te doen,” aldus van Gerwen die ook toewerkt naar het prolongeren van zijn wereldtitel darts aan het einde van het jaar.

Van Gerwen is ingedeeld in Groep A en zijn eerste wedstrijd in Wolverhampton speelt hij tegen Jim Williams. Ook Adrian Lewis en Ross Smith zitten in Groep A.

Nederlanders Grand Slam of Darts

Danny Noppert speelt op de Grand Slam of Darts zijn eerste wedstrijd tegen Ryan Harrington in Groep F, waar verder Peter Wright en Wayne Warren bij zijn ingedeeld. Richard Veenstra, in Groep G, start tegen Daryl Gurney en later volgens het Round Robin-schema nog tegen Brendan Dolan en Gabriel Clemens. Wesley Harms speelt in Groep B waarin James Wade zijn eerste tegenstander is, naast Ian White en Steve Lennon.

De twee dames in het toernooi treffen meteen een moeilijke tegenstander in hun eerste wedstrijd, Lisa Ashton heeft in Groep E geloot tegen Rob Cross en Mikuru Suzuki start in Groep C tegen Gerwyn Price.

Glen Durrant namens BDO in GSOD

Glen Durrant, die begin dit jaar de overstap naar de PDC maakte, speelt op de Grand Slam namens de BDO waar hij regerend wereldkampioen is. Hij heeft een lastige poule geloot, met opponenten als de als derde geplaatste Michael Smith, UK Open-kampioen Nathan Aspinall en de runner-up van het World Youth Championship, Martin Schindler. “Het wordt de ‘groep des doods’ genoemd, maar ik vind het prima,” zei Durrant. Je krijgt toch nooit een gemakkelijke loting in de Grand Slam, maar die openingswedstrijd tegen Michael wordt enorm voor me. Ik ben in de wolken dat ik op de Grand Slam of Darts mag spelen en ik ben er trots op om de BDO voor de laatste keer als hun wereldkampioen te vertegenwoordigen,” aldus Durrant.

Voorspellingen Grand Slam of Darts 2019

Wedden op darts | Van Gerwen is favoriet en noteert bij de bookmakers 2.10 voor de titel. Durrant, die op papier de eerste BDO’er zou kunnen zijn die de titel in de wacht sleept, noteert 26.00 voor winst en 9.00 voor een plek in de finale. Gerwyn Privce noteert 12.00 voor titelbehoud. De kansen voor de vrouwen om de eerste ronde door te komen, worden laag ingeschat.

Speelschema Grand Slam of Darts 2019

Zaterdag 9 november
Middagsessie (14:00 u)
Groepen E-H Eerste wedstrijden

Nathan Aspinall v Martin Schindler (H)
Danny Noppert v Ryan Harrington (F)
Brendan Dolan v Gabriel Clemens (G)
Dave Chisnall v Jamie Hughes (E)
Daryl Gurney v Richard Veenstra (G)
Peter Wright v Wayne Warren (F)
Rob Cross v Lisa Ashton (E)
Michael Smith v Glen Durrant (H)

Avondsessie (21:00 u)
Groepen A-D eerste wedstrijd

Darren Webster v William O’Connor (D)
Gerwyn Price v Mikuru Suzuki (C)
Ian White v Steve Lennon (B)
Gary Anderson v Dave Parletti (D)
James Wade v Wesley Harms (B)
Michael van Gerwen v Jim Williams (A)
Adrian Lewis v Ross Smith (A)
Dimitri Van den Bergh v Robert Thornton (C)

Zondag 10 november
Middagsessie (14:00 u)
Groepen E-H tweede wedstrijd
De winnaars van zaterdag spelen tegen elkaar en de verliezers van zaterdag spelen tegen elkaar.

Avondsessie(20:00 u)
Groepen A-D tweede wedstrijd
De winnaars van zaterdag spelen tegen elkaar en de verliezers van zaterdag spelen tegen elkaar.

Maandag 11 november (20:00 u)
Groepen E-H laatste wedstrijd

Dinsdag 12 november (20:00 u)
Groepen A-D laatste wedstrijd

Woensdag 13 november (20:00 u)
Tweede Ronde x4

Donderdag 14 november (20:00 u)
Tweede Ronde x4

Vrijdag 15 november (20:00 u)
Kwartfinales x2

Zaterdag 16 november (20:00 u)
Kwartfinales x2

Zondag 17 november
Middagsessie (14:00 u)
Halve finales

Avondsessie (20:00 u)
Finale Grand Slam of Darts

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top