Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

WK Darts: Michael van Gerwen toch weer favoriet bookmakers

Voorspellingen WK Darts en favorieten bookmakers | 2020 was sinds Michael van Gerwen definitief doorbrak zijn zwakste jaar, maar net op tijd lijkt de drievoudig wereldkampioen op te krabbelen. Het Wereldkampioenschap Darts 2021 begint namelijk op dinsdag 15 december 2020 en Mighty Mike heeft meer serieuze concurrenten dan ooit. Komt dat vierde sterretje op de schouder van zijn shirt eraan?

WK Darts: Michael van Gerwen toch weer favoriet bookmakers

WK Darts 2021: favoriet Michael van Gerwen

Om nog even terug te keren op de bewering uit die openingszin: MvG nam in 2020, na het vorige WK Darts, aan zestien toernooien deel die voor de ranking (PDC Order of Merit) meetellen, en won er drie. Het begon nog veelbelovend met winst in de major UK Open, maar voor en na de coronabreak leed hij ongebruikelijk veel nederlagen, ook tegen spelers waar hij een enorme positieve head to head tegen had opgebouwd. De Premier League Darts werd een van de grootste flops van zijn loopbaan: normaal sluit hij de groepsfase af als nummer 1, dit keer haalde hij niet eens de play-offs.

Concurrentie

Maar kijk aan, Van Gerwen richtte zich op door het laatste toernooi voor het WK te winnen, de Players Championship Finals. Nog steeds oogde het hier en daar wankel, met toch bijzonder veel pijltjes in de 1 en de 5. Wat hem ook parten speelt, en gaat spelen, is dat het niveau in de PDC, mede dankzij zijn beulswerk, de laatste tijd omhoog is gegaan. Niet langer is het slechts een handjevol darters dat regelmatig, ook in langere partijen, een gemiddelde van over de 100 realiseert.

Gemiddelde Van Gerwen zal omhoog moeten

Wil Van Gerwen dus net zo comfortabel blijven winnen als in zijn echte topjaren, dan volstaan moyennes van 102 a 103 niet. Hij zal naar het level van tegen de 110 moeten gaan. Ook zijn er in 2020 toppers bijgekomen: Glen Durrant won de Premier League Darts, Dimitri van den Bergh won een major en zet af en toe imposante gemiddeldes neer, Gerwyn Price was over heel 2020 gezien ‘s werelds beste en Jose Sousa bekroonde zijn opmars door de Grand Slam of Darts op zijn naam te schrijven.

Speelschema WK Darts 2021

Een voordeeltje van de loting is dat Michael van Gerwen in de bovenste helft van het WK Darts speelschema zit en zijn twee rivalen, naast Price de huidige wereldkampioen Peter Wright, onderin zijn ingedeeld. Hij kan er dus maar een van die twee tegenkomen, en dat is dan gelijk de finale. Welke mannen in zijn helft zouden hem kunnen verontrusten? In de kwartfinale kan hij tegenover Dave Chisnall, Danny Noppert of Van den Bergh staan en de Belg is, op een goede dag, zeker in staat om Mighty Mike naar huis te gooien.

Voorspellingen WK Darts

In de halve finale zouden Michael Smith, Gary Anderson, Rob Cross of Durrant zijn opponent kunnen zijn. Smith had geen heel opvallend jaar, bij Anderson spelen rugklachten regelmatig op, Cross is niet meer op het niveau van toen hij het WK 2019 won en Durrant herstelt nog van corona. Maar nogmaals: Van Gerwen had ook een inconsistent jaar en begon meerdere partijen ontstellend zwak, waarna de kolossale achterstand simpelweg niet meer in viel te lopen.

Gokken WK darts | Michael van Gerwen staat bij bookmakers op 3.25 genoteerd, Gerwyn Price @5.50, Peter Wright op 7.00 en Michael Smith op 13.00. We gaan voor een iets voorzichtigere bet: Price haalt de finale op 3.00.

Gerwyn Price haalt finale voor 3.00 x de inleg

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top