Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

EK Darts 2020: Michael van Gerwen toch weer favoriet bookmakers

EK Darts 2020 | Van donderdag 29 oktober tot en met zondag 1 november vindt in het Duitse Oberhausen het Europees kampioenschap darts plaats. Zes Nederlanders dingen mee naar de Europese titel, die viermaal werd gewonnen door Michael van Gerwen. Gaat Mighty Mike eindelijk weer de weg omhoog vinden?

EK Darts Michael van Gerwen

EK Darts: Michael van Gerwen favoriet bookmakers

De Brabander heeft de dartswereld jarenlang zo gedomineerd, dat hij ook nu nog, terwijl het jaar 2020 louter teleurstellingen voor Van Gerwen in petto had, door bookmakers als favoriet wordt aangemerkt (meer over wedden op darts onderaan). Diverse keren ging hij er keihard van af met lage gemiddeldes, zoals bij het vorige grote toernooi, de World Matchplay, toen Simon Whitlock geen kind aan hem had in de tweede ronde. Voorbij zijn de dagen dat hij elke pot, of het nou een korte of lange was, afsloot met moyennes van boven de 100.

Peter Wright en Gerwyn Price presteren beter

Kijken we naar de vorige 52 weken, dan heeft Peter Wright meer prijzengeld bij elkaar gegooid (vooral door het gewonnen WK Darts) en heeft de Schot ook een hoger percentage gewonnen matches, terwijl Gerwyn Price van eind oktober 2019 tot nu in meer finales stond (negen versus acht). Wel heeft Van Gerwen over die periode het hoogste gemiddelde.

Glen Durrant absent op EK Darts door corona

Het deelnemersveld op het EK Darts bestaat uit de 32 beste spelers van het door corona ingekorte Euro Tour-seizoen. Glen Durrant, die positief testte op corona, wordt vervangen door William O’Connor. Dirk van Duijvenbode is ook van de partij, in zijn eerste evenement sinds hij bij voornoemde World Matchplay verrassend doordrong tot de finale. De Westlander werkt parttime in de administratie op een auberginekwekerij en is niet van plan die positie op te geven – al kan dat natuurlijk veranderen als hij hier weer goed presteert, en het gevoel krijgt dat hij andere afleidingen moet opgeven om nog een stapje te zetten.

1e ronde EK Darts Danny Noppert – Dirk van Duijvenbode

De eerste ronde van het EK Darts gaat om ‘best of 11 legs’, de tweede en derde om ‘best of 19’, de halve en hele finale om ‘best of 21 legs’. De andere Nederlandse deelnemers zijn Maik Kuivenhoven, Martijn Kleermaker, Jeffrey de Zwaan en Danny Noppert, die uitkomt tegen Van Duijvenbode.

Programma EK Darts 2020 – eerste ronde

Jamie Hughes v Dave Chisnall
Krzysztof Ratajski v Steve West
Mervyn King v Ian White
Jose de Sousa v Jeffrey de Zwaan
James Wade v Steve Lennon
Devon Petersen v Andy Hamilton
Michael Smith v Ross Smith
Danny Noppert v Dirk van Duijvenbode
Nathan Aspinall v Maik Kuivenhoven
Joe Cullen v William O’Connor
Rob Cross v Martijn Kleermaker
Jonny Clayton v Max Hopp
Michael van Gerwen v Darius Labanauskas
Gerwyn Price v Kim Huybrechts
Peter Wright v Gabriel Clemens
Mensur Suljovic v Daryl Gurney

Voorspellingen darts

Michael van Gerwen staat voor de eindzege op 4.00, gevolgd door Gerwyn Price op 5.50, Peter Wright op 6.00 en Nathan Aspinall op 11.00. Wederom een finaleplaats voor Dirk van Duijvenbode noteert 26.00.

Winst Michael van Gerwen EK Darts voor 4.00 x de inleg

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top