Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

Michael van Gerwen vandaag op WK Darts en dik favoriet bookmakers

WK Darts 2021 | Michael van Gerwen staat vandaag op het podium in Alexandra Palace om zijn eerste wedstrijd te spelen op weg naar zijn vierde wereldtitel. Hij is topfavoriet bij de bookmakers, maar dit jaar gaat het spelen hem minder goed af dan andere jaren. De druk is groter dan ooit en de concurrentie is moordend.

Op de pagina Wedden op Darts de WK favorieten + odds

Michael van Gerwen start vandaag op WK Darts 2021

Ryan Murray wordt vanavond de eerste tegenstander van Michael van Gerwen. Murray haalde de tweede ronde na een 3-1 zege op Lourence Ilagan. Een goede tegenstander om warm te draaien – en dat zal ook hard nodig zijn in het lege treurige, anders zo gezellige tot de nok met publiek gevulde Ally Pally. De spelers klagen niet zozeer over het ontbreken van de fans maar wel over de kou.

Van briljant spel naar gebrek aan scherpte

Van Gerwen heeft er moeite mee, spelen voor een zaal zonder uitzinnige fans. Dat bleek wel uit zijn optredens afgelopen jaar. De scherpte ontbrak meer dan eens. Op de site van Sky Sports gaf Phil Taylor een analyse van Van Gerwens vorm. Taylor, die zestien keer wereldkampioen werd, weet als geen ander hoe het is om onder druk te staan en aan de verwachtingen te voldoen.

Voor Michael van Gerwen spelen er veel factoren mee waardoor de druk juist nu zo groot is. En het ligt niet alleen aan het veranderen van pijltjes en dan toch weer terug naar de oude, of puur het ontbreken van publiek, want Taylor ziet net zo goed als iedereen dat Van Gerwen momenteel heen en weer zwalkt tussen briljant spel en compleet gebrek aan scherpte.

Phil Taylor analyseert vorm Michael van Gerwen

Allereerst wijst Taylor naar Michaels gezinsleven. “Hij is een jonge vent met twee kinderen en een vrouw die hem thuis bijna nooit zien, dus dat geeft druk”, zegt Taylor. Dit jaar kreeg Van Gerwen een zoon, Michael Junior. Doordat de dartcompetitie vrij lang stil heeft gelegen, heeft Van Gerwen dat intens beleefd.

Het leven is anders als je niet het grootste deel van de maand op reis hoeft. Dat vraagt aanpassingsvermogen. Het warme bad thuis staat bovendien in schril contrast met de kale sfeer in de zalen waar hij wel heeft gedart, meestal zonder publiek. Dat is enorm schakelen.

Mardle verwacht een scherpe Van Gerwen

Wayne Mardle denkt dat dit jaar met de vele ups en downs Michael juist scherper maakt. Mighty Mike heeft laten zien dat hij het nog in zich heeft en een wedstrijd in de laatste leg kan beslissen. Precies omdat hij afgelopen jaar niet altijd op de automatische piloot de beste was.

Moeilijk te verslaan

“Dat houdt hem misschien op een recht en smal pad waardoor hij geconcentreerd blijft, en als dat zo is, zal hij moeilijk te verslaan zijn, want hij is in een mentale toestand waarvan ik denk dat hij er heel blij mee zal zijn,” schrijft de bekendste ‘darts pundit’ van Sky Sports. “Kijk hoe vaak hij zegt ‘ik deed het juiste op het juiste moment’. Als hij de juiste dingen op de juiste momenten doet, zie ik niemand die bij hem voorbij kan gaan,” aldus Mardle.

100% op wereldkampioenschap darts

Ook wijst Taylor erop dat Michael geen 23 meer is. “Hij wordt een wat ouder en het reizen eist zijn tol omdat het je lichaam zeker wel belast”. Ook merkt Taylor op dat er nieuwe spelers langskomen die ongelooflijk goed spelen, “Je moet constant 100 procent zijn en al helemaal op het wereldkampioenschap”.

Zelf oplossen

Maar uiteindelijk is het simpel volgens Taylor, “het is gewoon druk. Ik weet wat er op hem weegt en ik weet ook wat ik zou doen om hem te genezen, maar dat vertel het ik hem niet. Dit is een echte test voor hem,” aldus The Power. Michael weet het zelf ook wel volgens hem, en hij is de enige die weet hoe hij het kan oplossen.

Favorieten WK Darts 2021

Van Gerwen won afgelopen maand de Players Championship en heeft laten zien dat hij nog steeds relevant is. Maar er zijn kapers op de kust. Taylor heeft nog wat andere kanshebbers op zijn lijstje staan en verwacht bijvoorbeeld veel van Dimitri Van den Bergh: “die lijkt goed te spelen”. Van Gerwyn Price verwacht hij minder, “ik denk dat hij een beetje opgebrand raakt, terwijl Simon Whitlock juist op een goede golf zit ”. ook José de Sousa en natuurlijk zijn eigen leerling ‘Aidy’ Lewis staan hoog op zijn lijstje kanshebbers.

Geen Price of Wright

Mardle verwacht niet teveel van Peter Wright, die speelt te wisselvallig om de eindstreep te halen en hij kan onderweg nog makkelijk onderuit gaan tegen een tegenstander als Gabriel Clemens of Krzysztof Ratajski. Ook Price gaat het moeilijk krijgen omdat hij zijn succesvolle run van eerder dit jaar niet kan volhouden tot in de finale, “dat hebben we ook vaak met Michael gezien”, aldus Mardle.

Gaat James Wade WK Darts winnen?

Een speler waar hij wel veel van verwacht is James Wade. “Ik denk dat James dit jaar iets heeft dat de anderen niet hebben – het kan consistentie zijn, kalm blijven onder druk, maar Wade speelt de beste darts die we in lange tijd van hem hebben gezien”.

Voorspelling darts bookmakers

Michael Van Gerwen speelt zaterdagavond tegen Ryan Murray. Wat betreft het wedden op darts noteert Mighty Mike 1.10 voor de zege en Murray 7.00. Voor een 3-2 overwinning noteert Van Gerwen 6.40. Voor de ‘speler met de hoogste checkout’ worden odds van 35.00 voor de ‘draw’ genoteerd, dus als beide spelers dezelfde hoogste checkout gooien.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top