Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

WK darts 2022/2023 van start! Favorieten, programma en meer

Vanavond begint het WK darts 2023! Om 20.00 uur wordt het eerste pijltje geworpen in de partij tussen Mickey Mansell en Ben Robb. Titelhouder Peter Wright sluit de speeldag af in de vierde partij van de avondsessie en treft in die wedstrijd de winnaar van Mansell/Robb.

Unibet heeft voor de eerste ronde van het WK darts alle wedstrijdnoteringen online staan en daarnaast zijn er heel wat toernooivoorspellingen beschikbaar en meer. Zie wedden op darts voor een greep uit het aanbod en hoe je een WK darts voorspelling bij een bookmaker kan doen.

#ad

UNIBET /
€50 AAN FREEBETS BIJ €10 INZET!

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+ | Om gebruik te maken van de welkomstbonus moet je 24 jaar of ouder zijn.

Vandaag start WK Darts 2023

Het wereldkampioenschap darts wordt afgewerkt in het Alexandra Palace te Londen en duurt tot 3 januari 2023. Dan weten we wie de eerste sportwereldkampioen van het nieuwe jaar is. Gaat Michael van Gerwen eindelijk zijn vierde wereldtitel veroveren? Na een mooie comeback in 2022, na twee relatief zwakke jaren tijdens de coronapandemie, is hij bij de darts bookmakers de nummer 1 favoriet.

Titelprolongatie Peter Wright onwaarschijnlijk

Een derde titel voor Peter Wright zou zeer bijzonder zijn gezien de omstandigheden. De partner van de Schot, die zijn extravagante kapsels verzorgt, heeft al een tijdje gezondheidsklachten en verbleef daarvoor enige tijd in het ziekenhuis. Snakebite moest daarom in november enkele toernooien afzeggen. Hij staat als nummer vier genoteerd bij Unibet.

Favorieten en programma WK darts

Zoals gezegd is Mighty Mike de topfavoriet voor de wereldtitel. Zie ons artikel met WK darts favorieten 2022 / 2023 voor de top 10 van grootste kanshebbers met daarbij de odds. Hoe gaat nieuwkomer Josh Rock het doen?

Programma

De eerste wedstrijden op het speelschema WK darts zijn:

Mickey Mansell v Ben Robb (R1)
Keane Barry v Grant Sampson (R1)
Jermaine Wattimena v Nathan Rafferty (R1)
Peter Wright v Mansell/Robb (R2)

Fallon Sherrock onder WK darts deelnemers

Er doen 96 deelnemers aan WK darts mee, dus het is niet te doen om ze allemaal toe te lichten. Een paar bijzondere deelnemers zijn Richie Burnett, die voor het eerst sinds 2014 present is. Hij werd in de jaren 90 kampioen bij de BDO, die inmiddels opgedoekte dartsbond, en was in die jaren een grote concurrent van Raymond van Barneveld.

Ook Fallon Sherrock doet weer wat stof opwaaien. Ze won bij het WK 2020 als eerste vrouw van een man op het PDC WK darten. Toch bleef de echte doorbraak uit en ze heeft momenteel zelfs geen Tourkaart, waardoor ze aan veel toernooien niet kan deelnemen.

Belachelijk

Op eigen kracht wist ze zich niet te plaatsten voor het WK 2023, maar de PDC vond nog ergens de ruimte om een ticket te verstrekken. Onder meer Vincent van der Voort vond dat een vreemde zet. “Die uitnodiging is natuurlijk belachelijk, zeker omdat het pas zo laat werd bekendgemaakt”.

Sherrock speelt haar eerste wedstrijd op dinsdag 20 december tegen Ricky Evans. Unibet ziet The Queen of the Palace helaas niet winnen.

#ad

UNIBET /
€50 AAN FREEBETS BIJ €10 INZET!

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+ | Om gebruik te maken van de welkomstbonus moet je 24 jaar of ouder zijn.
#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top